Obavijesti

News

Komentari 135

Lažirao je diplomu: Direktor u HEP-u dobio izvanredni otkaz

Lažirao je diplomu: Direktor u HEP-u dobio izvanredni otkaz
1

Nakon teksta u 24sata HEP je utvrdio da je direktor Elektroistre lažirao dokument. Tvrdi da je sam dao otkaz, u HEP-u kažu da su ga najurili nakon otkrića skandala

VIDEO

Valter Krizmanić, koji je, prema otkriću 24sata, posjedovao lažnu diplomu Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, dobio je izvanredni otkaz u Elektroistri. Iako Krizmanić tvrdi da je sam dao otkaz, u HEP-u tvrde da su njihova, sad već bivšeg direktora, najurili nakon otkrića skandala.

- Valter Krizmanić više nije zaposlenik HEP-a. Odluka o izvanrednom otkazu donesena je zbog utvrđene osobito teške povrede obaveza iz radnog odnosa. Također, direktorica Društva odlučila je provjeriti vjerodostojnosti svih svjedodžbi svih radnika u sjedištu Društva - navodi se u priopćenju HEP-a o ovom slučaju. 

Nikada nije diplomirao elektrotehniku u Sarajevu

Valter Krizmanić (57) iz Labinca pokraj Poreča nikad nije diplomirao elektrotehniku, što su nam potvrdili na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

- Provjerom je neosporno utvrđeno da nije diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Direktorica HEP-Operatora distribucijskog sustava zato mu je dala izvanredni otkaz - potvrdili su nam u srijedu službeno u HEP-u. 

Provjerit će diplome rukovodećeg kadra u HEP-u

Nakon našeg otkrića i smjene HEP-ODS, koji je najveći dio HEP-a, provjerit će diplome svojeg rukovodećega kadra, neslužbeno smo doznali. Podsjećamo, Krizmanić je s lažnom diplomom postao direktor HEP-ove Elektroistre u Puli. Prije sjedanja u direktorsku fotelju radio je kao elektromonter. 

Diploma pod brojem 106/90 nikad nije izdana na ime Valter Krizmanić, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu za 24sata

- Diploma pod brojem 106/90 nikad nije izdana na ime Valter Krizmanić - rekao je za 24sata Narcis Behlilović, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Protiv sad već bivšeg direktora podignuta je kaznena prijava. 

Na ovaj problem upozorila je Grupa građana Poreča u lipnju ove godine. Sa svime su, doznajemo, upoznali i Vladu. Ali odgovor na pitanje kad su primili prijavu i što je učinjeno vezano uz to, iz Banskih dvora nismo dobili. Na diplomi ima lažni broj s datumom izdavanja 19. veljače 1990. godine u Sarajevu. 

Krizmanić bez komentara

Na fakultetu, osim što su potvrdili da Krizmaniću nisu izdali diplomu, u studentskoj službi potvrdili su da su na Krizmanićevoj lažnoj diplomi potpisani dekan Branko Popović i rektor Ejub Mujezinović, koji u to vrijeme uopće nisu bili na tim pozicijama. Sam Valter Krizmanić o tome na koji način je došao do krivotvorene diplome, kojom se kiti, nije želio govoriti.

- Direktor ne želi komunikaciju s novinarima niti želi davati bilo kakve izjave - bilo je sve što je poručio preko svoje tajnice Ivane. Cijelim slučajem bavi se i policija, koja intenzivno istražuje papire i dokumente iz kadrovske službe HEP-a. Uskoku je proslijeđena i kaznena prijava protiv Ljiljane Čule, direktorice HEP Operatora distribucijskog sustava, i protiv još nepoznatog utjecajnog političara. Optužuju ih da su “pogurali” Krizmanića za direktora.

Prijeti mu kaznena prijava

Neslužbeno doznajemo da on sve uvjerava kako je s njegovim “papirima sve uredno i korektno”. Upućeni kažu kako je uvijek izgledao kao da se srami ili plaši svoje diplome. Skrivao ju je punih osam godina. Tek ju je 1998. godine “legalizirao” i upisao u radnu knjižicu. Osim što je dobio otkaz, Krizmanić bi mogao zaraditi kaznenu prijavu za krivotvorenje isprave i ovjere neistinitog sadržaja. Kazna je do pet godina zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik