Obavijesti

News

Komentari 128

Medin vlasnik: Susjedi su psa počeli maltretirati zbog zemlje

Medin vlasnik: Susjedi su psa počeli maltretirati zbog zemlje
6

Medin vlasnik Anton Šimonović tvrdi da je sve počelo jer njegov otac nije htio prodati dio zemljišta Mirku Vukotiću. Polijevali su Medu vodom, gađali kostima...

VIDEO

Na pulskom Općinskom sudu u ponedjeljak je nastavljeno suđenje u "slučaju Medo" , a osim vlasnika psa, Antona Šimunovića , na sudu su iskaz dali Mirko i Veselka Vukotić .

Iako je na prvom ročištu bilo naloženo vještačenje jačine laveža psa, ono još uvijek nije provedeno jer Anton Šimunović treba platiti vještačenje. Provest će se i vještačenje psihičkog stanja susjede Veselke Vukotić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:08

- Moram platiti oko 3.000 kuna da se provede to vještačenje. I dalje stojim pri tvrdnji da Medo laje jer su ga Vukotići provocirali i maltretirali, a da inače ne laje, tek ako netko dođe u dvorište - rekao je Šimunović.

On je u svom iskazu sutkinji naveo da je cijeli slučaj oko njegovog Mede zapravo zbog zemljišta, jer njegov otac Blaž nije htio prodati dio zemljišta Mirku Vukotiću, što je ovaj demantirao.

- Problem je nastao kada je moj otac odbio prodati zemljište, pa je počelo maltretiranje Mede s njihove strane, još dok je kao tromjesečno štene došao kod nas. Isprva ga je Veselka Vukotić polijevala vodom , a potom i suhim šljivama, kamenčićima i smijala se što pas cvili - rekao je u dijelu svog iskaza.

Sutkinji je donio i kamenčiće, češere, lješnjake, dijelove stakla i jednu kokošju kost za što tvrdi da je bacano na njegovog Medu.

- Zna se da pas ne smije jesti kokošje kosti. Veselka je u jednom navratu nabavila i zviždaljku te je hodala po svom dvorištu i zviždala te tako maltretirala psa. Zato sam ja donio još jednu zviždaljku i evo poklanjam je Veselki da sad ima stereo - rekao je Šimunović i pokušao dati zviždaljku Mirku Vukotiću , na što ju je ovaj bacio.

Sutkinja Nataša Horvat je upozorila da se od cijelog slučaja "ne radi cirkus veći nego što je".

Dijana Marić/24sata

Suprug tužiteljice, Mirko Vukotić ponovio je kako je zdravstveno stanje njegove supruge ozbiljno narušeno zbog laveža psa. Veselka Vukotić je u svom iskazu rekla kako su joj 2012. godine počeli zdravstveni problemi, isprva šumovi u uhu, a potom je završila na tabletama za smirenje i spavanje jer zbog laveža nije mogla spavati.

- Taj pas je non-stop lajao. Svaki važan događaj u životu, kao što je sinova promocija nakon diplome, moj rođendan..taj pas upropasti svojim lavežom. Počela mi je opadati i kosa, a imate i video i audio snimke snimljene iz moje kuće, da se vidi koliko se glasno čuje taj lavež. Tog psa nikada nisam maltretirala jer i ja imam pse - rekla je sutkinji. Na kraju je dobila i moždani udar od kojeg se i dan danas oporavlja, te ide na terapije.

Veselka Vukotić nije htjela dati izjavu za medije, a odvjetnik Šimunovića, Ivan Milanović kazao je kako je ročište prošlo očekivano.

- Vjerujemo da je uzrok njezine bolesti neki drugi, a ne lavež psa jer u tom slučaju zabranimo psu lajati i svi smo zdravi. Vještačenje količine buke predložio je Šimunović i to će on platiti , a sud će odrediti i vještaka za psihijatra tužiteljice i vještaka za buku - rekao je odvjetnik Ivan Milanović.

Dodao je da je sud u međuvremenu uvažio žalbu te je Medi određen "kućni pritvor" od 22 sata pa do 8 ujutro . Suđenje se nastavlja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu