Obavijesti

News

Komentari 222

Milan: Sve mi ovo montiraju...; Dr. Ivo: Što se čudiš, i meni su

Milan: Sve mi ovo montiraju...; Dr. Ivo: Što se čudiš, i meni su
2

Ekskluzivno iz Remetinca: Bivši premijer i pritvoreni gradonačelnik sreli su se na šetnji. Bandić je izgubljen i izgleda iscrpljeno, a Sanader se osjeća kao kod kuće

VIDEO

Ovo je nepojmljivo. Ne mogu vjerovati gdje se nalazim, pojadao se Milan Bandić Ivi Sanaderu u dvorištu remetinečkog zatvora. Glas mu je podrhtavao, a lice odavalo poprilično rastrojstvo , kažu nam očevici iz zatvora, koji tvrde da nikad nisu vidjeli zagrebačkoga gradonačelnika u takvom izdanju.

Bandićevi fanovi nakon uhićenja u javnost su poslali sliku svog šefa kao Rade Končara, koji je poginuo uz riječi: "Milost ne tražim niti bih vam je dao" . No slika koju sklapaju naši remetinečki izvori ima puno manje herojskih elemenata. Iako su nastojali razgovarati tiho, elementi razgovora ipak su doprli do svjedoka, koji su, kao i oni, bili u šetnji.

- Upozoravali su me, ali ja nisam vjerovao da će do toga doći - jadao se Bandić Sanaderu, koji se pokazao kao zahvalan sugovornik.

- E, pa sad vidiš kako je meni - uzvratio mu je bivši premijer, koji i dalje sve koji su ga voljni slušati uvjerava da je žrtva montiranog političkog procesa kakvi na ovim prostorima nisu viđeni od obračuna s informbiroovcima.

Ovaj dijalog dvojice najčuvenijih zatvorenika Remetinca, bivšeg prvog čovjeka izvršne vlasti i prvog čovjeka najvećega grada u državi, nije izmaštan. Autentičnost su nam potvrdili izvori iz zatvora . Odvijao se tijekom gotovo dvosatnog druženja bivšeg premijera i aktualnoga gradonačelnika Zagreba. Remetinec je tako, s novim stanarima, postao nova špica, jača od one u Bogovićevoj ulici. Neki kažu da je to nalikovalo na "sastanak na vrhu".

Milan Bandić ponaša se, kažu nam izvori, oslanjajući se na razgovor iz opisane šetnje, kao da je u zatvor pao ravno s Marsa.

Nitko nije ometao njihov razgovor niti ih je pokušavao prekinuti.

Pokretanje videa...

24sataTV VIDEO

"Iako je slutio, ili čak i znao da će biti priveden, čini se da na to psihološki uopće nije bio spreman . Potpuno je slomljen. On je totalno u šoku . Čini se da uopće nije svjestan da je u zatvoru", tvrde mnogi stanari Remetinca koji su proteklog dana nazočili tom zatvorskom čudu, a Bandićevo stanje potvrđuju i pojedini odvjetnici koji svakodnevno hodočaste svojim klijentima u Remetinec.

Uz Sanadera, neki drugi izvori kažu nam da ni Slobodan Ljubičić zvani Kikaš ne podnosi dobro zatvor.

"Kikaš se posve slomio, jedanput se i rasplakao" , dodaju. Nema nikakve sumnje da takvo ponašanje uhićenika veseli istragu jer navodi na zaključak kako će ipak imati lakši posao no što su se bojali.

To nije čudno. Nakon što je prebolio tešku bolest, osiguran za pet života, Ljubičić svakako ne želi ostatak provesti u zatvoru.

Prekaljeni Sanader, koji se već posve adaptirao na uznički život, veći dio vremena mirno je i pažljivo slušao Bandića . U njemu je našao idealnog sugovornika za temu o "politički montiranim slučajevima". Ako se slamanje pritvorenika nastavi ovim tempom, u što se najviše uzdaju istražitelji, u fazu suđenja ući će ipak s puno više fakata a s puno manje "zaokruženih indicija", kakvima do sada raspolažu. Iskazi pokajnika bit će važni i za širenje istrage , kao što se lijepo vidjelo i iz slučaja samog Ive Sanadera, kojem su dojučerašnji najbliži suradnici, spašavajući vlastitu kožu - poput mesara Stjepana Fiolića ili carinika Mladena Barišića - okrenuli leđa izabravši "pjevanje" i manju kaznu prebacujući teret krivnje na bivšeg šefa.

Ako sud odobri izlazak Petra Pripuza na slobodu , koji je već ponudio veliku jamčevinu (7,75 milijuna kuna), Bandića bi to moglo teško pogoditi jer zna što ga čeka. Sam u zatvoru morat će čekati ispitivanje svih 270 svjedoka , što bi moglo potrajati mjesecima. Dosadašnja praksa pokazuje da mnogi jako teško podnose zatvorski život, pa - unatoč obećanju da će se boriti do kraja i da neće podnijeti ostavku - na kraju ipak to učine , cijeneći više slobodu nego političku poziciju.

Veliko je pitanje i kako će se postaviti Slobodan Ljubičić . Najvažniji Bandićev suradnik sa slobode, najvažniji je i u zatvoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 222
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"