Obavijesti

News

Komentari 228

Modrić istražiteljima potvrdio da je novac išao braći Mamić?

Modrić istražiteljima potvrdio da je novac išao braći Mamić?
1

Za Mamića je problematično što USKOK sumnja da je Modrić po Mamićevim uputama podigao 52 milijuna kuna te ih predavao ili Mamiću ili članovima obitelji

VIDEO

USKOK je predložio da se u slučaju Zorana i Zdravka Mamića ispita 40-ak svjedoka, no sud je djelomično usvojio taj prijedlog, tako da će se tijekom istrage ispitati 15-ak svjedoka, a među njima i neki nogometaši. 

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, svoje iskaze su pred istražiteljima već dali Luka Modrić i Dejan Lovren, i to zato što su, prema sumnjama USKOK-a, njihovi transferi bili pokriće za ilegalne isplate novca braći Mamić.

Mamići se sumnjiče da su Dinamo oštetili za 117 milijuna kuna te da su sebi pribavili protupravno stečenu imovinsku korist od oko 90 milijuna kuna. A kako su to radili, vidljivo je iz optužbi koje se povezuju s Modrićevim transferom, odnosno zaradom od 52 milijuna kuna, koliko je Mamić, prema USKOK-u, zaradio na tom poslu.

Naime, Zdravka Mamića se sumnjiči da je od 2009. do 2011. nalagao isplate na Modrićev račun, a ukupno se radilo o 81 milijunu kuna. Pokriće za takve isplate bio je aneks ugovora o profesionalnom igranju iz kojeg proizlazi da Modrić ima pravo na 50 posto od budućeg transfera. Taj je aneks ugovora potpisao Mamić iako je, sumnja USKOK, znao da je Modrić već potpisao zapisnik o raskidu ugovora u kojem je naveo da nema nikakvih potraživanja prema Dinamu. Za Mamića je posebno problematično što USKOK sumnja da je Modrić po Mamićevim uputama podigao 52 milijuna kuna te ih predavao ili Mamiću ili članovima njegove obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Večernji list neslužbeno doznaje da je Modrić tijekom ispitivanja u USKOK-u potvrdio da su se stvari odvijale na takav način, a što se kasnije događalo s novcem koji je Modrić predavao Mamiću i dalje je predmet istrage Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija.

Što se tiče Lovrena, USKOK sumnja da je na sličan način njegov transfer poslužio kako bi se prikrila pozajmica koju je Dinamo dao Zoranu Mamiću.

Više čitajte OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 228
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke