Obavijesti

News

Komentari 243

Monstrum s Drave: Djevojčicu (11) oteo, silovao i sve snimio

Monstrum s Drave: Djevojčicu (11) oteo, silovao i sve snimio
3

Josef Denac (43) je otac šestero djece. Prije je ubio susjeda. U zatvoru je bio 9 godina. Na slobodu je izašao 2012. Facebook mu je pun zastrašujućih fotografija

VIDEO

Crna pantera koja siluje ženu i djeca koja si međusobno gledaju u gaćice jedine su fotografije koje Josef Denac (43) ima na svojem profilu na Facebooku.

- Eto, to je samo dodatna potvrda da je potpuno poremećen i da mu je mjesto u zatvoru - govore stanovnici malog mjesta kraj Varaždina o monstrumu koji je u kolovozu ove godine silovao 11-godišnju djevojčicu. Malena je bila s roditeljima na Špancirfestu u Varaždinu. Na trenutak je ostala bez nadzora. To je bilo dovoljno monstrumu da krene u akciju. Oteo ju je, odvukao do šumarka i silovao. Iživljavanje je snimao mobitelom. Policija ga je uhitila nakon dva dana, a Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je u četvrtak protiv njega podignulo optužnicu zbog “spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i iskorištavanja djece za pornografiju”.

- Za to ga treba doživotno strpati u zatvor. I ja se već tri godine sporim s njim oko zajedničke djece - rekla nam je u četvrtak njegova nevjenčana supruga.

Sumještanina zatukao željeznim kliještima

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Napustila ga je nedugo nakon što je završio u zatvoru zbog ubojstva sumještanina koji ga je ulovio u krivolovu. Denac ga je zatukao željeznim kliještima. Osudili su ga na devet godina, a na slobodu je izašao u studenom 2012. Nakon što se vratio u mjesto, među stanovnicima je zavladao strah.

- Molili smo Boga da se ne vraća u selo. Nitko ne želi imati posla s njim. Od njega nam se ledi krv u žilama - rekli su gosti lokalnoga kafića.

Ne žele da im navodimo imena jer tvrde: “To je đavao, a s njim nikad ne znaš. Bolje mu se ne zamjerati”.

A da se radi o poremećenom čovjeku, potvrdila nam je i njegova susjeda.

Presreo ju ispred zgrade i počeo udarati

- Došao je ovamo u prosincu 2012. Začudila sam se kad sam ga vidjela. Bila sam u vrtu, a on je htio ući u moj stan. Pitao me: ‘Kaj me ne poznate?’. Tek tad sam ga prepoznala. Rekla sam: ‘Joža, pa to si ti’ - kaže Marija (81).

Denac se tad naljutio jer nije mogao ući u svoj stan, a doslovno je poludio kad je shvatio da mu je Općina uzela sve stvari. Marija ga je tad posljednji put vidjela. No već i na spomen njegova imena prođe je jeza. Prije 12 godina, tvrdi Marija, Denac ju je presreo ispred zgrade u kojoj je živjela, oborio ju je s bicikla i počeo udarati.

- Glavom mi je lupao o beton, davio me i psovao. Da nije naišla njegova žena, ubio bi me - prisjeća se Marija.

Denac je rekao da je to učinio jer je ona njegovu djecu gađala kamenjem. Nesretna Marija je nakon toga završila u bolnici. Monstrum joj je slomio kuk. Ugradili su joj umjetni.

Dencova obitelj u malo mjesto kraj Varaždina doselila se 1976. Nakon što mu je umro otac, majka se nastavila brinuti o nekoliko djece, a potom se odselila u Varaždin. Josef je ostao u selu. Ubrzo je upoznao suprugu. S njom ima šestero djece. Obitelj je, pričaju nam mještani, uzdržavao sitnim kriminalom, krađama i krivolovom, a ponajviše socijalnom pomoći.

Ako ga osude može dobiti 15 godina zatvora

Nakon što su ga osudili zbog ubojstva, njegova se nevjenčana supruga odselila u Varaždin. Od 2005. ne kontaktira s njim. Ako ga sud proglasi krivim, monstrum s Drave može dobiti 15 godina zatvora.

A Kolinda Grabar Kitarović rekla je, govoreći u povodu 25 godina UN-ove konvencije o pravima djeteta, da pedofile treba kemijski kastrirati. Večernji piše da je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja za oštrije kazne jer registar pedofila nije ispunio svrhu.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 243
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a