Obavijesti

News

Komentari 23

Na festivalu u Slunju zaplijenili MDMA, hašiš, LSD, ecstasy...

Na festivalu u Slunju zaplijenili MDMA, hašiš, LSD, ecstasy...
4

Zaplijenjeno je 99,05 g MDMA, 117,50 g hašiša, 42 g amfetamina, 678 komada ecstazya, 27 g ketamina, 161 komad LSD-a, 25 g marihuane, 21 g gljive psilocyba

VIDEO

Odjel kriminaliteta droga PU karlovačke je u posljednjih desetak dana u tri odvojena slučaja zaplijenio veću količinu droge. Najviše posla su imali na Momento demento, festivalu psihodelične glazbe i kulture koji se održavao od 19. do 24. kolovoza u Primišlju kod Slunja kojeg je posjetilo oko 6000 ljudi iz cijeloga svijeta. Tamo su evidentirali ukupno dvadeset i tri počinitelja prekršajnih i kaznenih djela zlouporabe droga, od kojih su dvadeset stranih državljana i tri hrvatska državljana. 

Policija je počiniteljima zaplijenila i oduzela sličnu količinu droge kao i lani. Zaplijenjeno je 99,05 g MDMA, 117,50 g hašiša, 42 g amfetamina, 678 komada ecstasyja, 27 g ketamina, 161 komad LSD-a, 25 g cannabis marihuane i 21 g gljive psilocyba, a oduzet je i novac za koji se sumnja da potiče iz počinjenja ovih kaznenih djela 2.570 eura, 4.359 kuna, te 40 funti. 

Andrea Thomas/24sata

- Podnijeli smo tri kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Protiv tri hrvatska državljana podneseni su Optužni prijedlozi za počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju i zlouporabu droga, a stranim državljanima, njih dvadeset,  koji su zatečeni u posjedu droge, izdani su Obavezni prekršajni nalozi za što je naplaćeno 54.933 kune kazni - kazao je na tiskovnoj konferenciji Vlatko Cegur, voditelj Odjela kriminaliteta droga PU karlovačke.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U policiji su naglasili da tijekom održavanja festivala nije bilo narušavanja javnog reda i mira, te da nije bilo zabilježeno nestalih osoba, niti smrtnih stradanja kao lani, što ih izuzetno veseli. Veću količinu droge, kokaina, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga zaplijenili su i dan prije započinjanja policijskih aktivnosti  na festivalu Momento demento, 16. kolovoza na autocestom A1 kod odmorišta Draganić kod državljanina Slovenije (54).  

Andrea Thomas/24sata

- Policijski službenici kretali su se autocestom u smjeru juga i svjetlosnim i zvučnim signalima dali su naredbu vozaču automobila slovenskih registracijskih oznaka da se zaustavi. On se oglušio na danu naredbu, povećao brzinu i počeo bježati. Uslijed velike brzine je sletio sa ceste na izlazu Karlovac, nakon čega je pokušao pobjeći. U tome je spriječen od strane policijskih službenika. Prilikom prometne nesreće je lakše ozlijeđen, te mu je pružena pomoć u Općoj bolnici Karlovac. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu izvršena je pretraga vozila kojim je bježao. Pretragom je pronađeno 1,180 grama droge kokain, te novac, 7.005 eura i 100 švicarskih franaka za koji se sumnja da potiče iz počinjenja kaznenih djela, te je i on također oduzet. Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo vozač je predan pritvorskom nadzorniku, kasnije ispitan na Državnom odvjetništvu i Županijskom sudu, a sudac istrage mu je odredio istražni zatvor. Procjenjujemo da bi droga na crnom tržištu vrijedila preko 500.000 kuna, a s obzirom da je često miješaju i dodaju punila mogla bi postići vrijednost preko milijun kuna - kazao je Cegur. 

Andrea Thomas/24sata

Policija je i u srijedu u Sjeničaku kod Karlovca u dvorištu obiteljske kuće nakon uočavanja sadnica indijske konoplje, istragom i očevidom utvrdila da ih je posadio i uzgajao muškarac (66). Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prodaje droge.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke