Obavijesti

News

Komentari 62

Na sudu u Šibeniku nastavlja se suđenje Tomi Horvatinčiću

Na sudu u Šibeniku nastavlja se suđenje Tomi Horvatinčiću
8

Na posljednjem ročištu 20. listopada Horvatinčić je iznoseći obranu govorio kako su nesreća i smrt talijanskog bračnog para posljedica njegove kratkotrajne nesvjestice

VIDEO

Na Općinskom sudu u Šibeniku u ponedjeljak se nastavlja suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja pomorske nesreće koju je skrivio u kolovozu 2011. kod Primoštena. Tada je svojom 15-metarskom motornom jahtom Santa Marina brzinom od 25 čvorova s uključenim automatskim pilotom naletio na 12-metarsku jedrilicu Santa Pacienca na kojoj su poginuli supružnici Marinella Patella Salpietro (61) i Francesco Salpietro (63). 

Na posljednjem ročištu 20. listopada Horvatinčić je iznoseći svoju obranu nastojao prikazati kako su nesreća i smrt talijanskog bračnog para posljedica njegove kratkotrajne nesvjestice, zbog koje u ključnom trenutku nije uspio reagirati i izbjeći sudar. Također, iskazivao je  najdublju sućut kćeri i sinu poginulih talijanskih nautičara i čitavoj obitelji Salpietro. Kleo se da mu je jako žao što je sudjelovao u nesreći te da mu je žao i što djeca poginulih nisu prihvatili njegovu ponudu da ih novcem od osiguranja pokuša obeštetiti i ublažiti njihovu bol. 

- Pokojnici su uvijek u mojim mislima, posjećujem njihovo posljednje počivalište u mjestu Borgorico gdje se molim Bogu. U mojim molitvama i mojim mislima i bit će do kraja mog života - rekao je Horvatinčić ponavljajući koliko mu je žao što se to dogodilo, da se njegov život dijeli na razdoblje prije i nakon nesreće, da je zbog toga imao daljnjih zdravstvenih problema i da je operirao rak želuca...

Tvrdio je kako nakon nesreće nije otišao spašavati brod umjesto da pokuša pomoći unesrećenima, a koliko ga je nesreća potresla pokušao je dočarati tvrdnjom da nakon nje više nije htio ni vidjeti brod s kojim je u njoj sudjelovao. Odmah ga se riješio, poklonio, dao za badava. No, iskrenost Horvatinčićevog žaljenja i sućuti razotkrio je je pravni zastupnik obitelji Salpietro, odvjetnik Ognjen Frangeš, koji je sudskom vijeću pod predsjedanjem sutkinje Maje Šupe otkrio kako on zapravo od djece poginulih zahtijeva da mu naknade štetu na brodu kojim ih je ubio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tužbu je Horvatinčić, odnosno tvrtka 'Santa Marina' koja je vlasnik broda i kojoj je Horvatinčić vlasnik i direktor, podnio u kolovozu 2013. godine splitskom Trgovačkom sudu. Tuženi su djeca poginulih Federico i Gaia Salpietro.  U tužbi se navodi kako su Talijani krivi za sudar i da je Horvatinčićeva jahta prije njega vrijedila 400 tisuća eura, a prodao ju je za 185 tisuća eura, pa je utužena razlika od 214 tisuća eura ili 1,6 milijuna kuna. Za ovu tužbu je Horvatinčić rekao da je se ne sjeća, jer mnogo toga potpisuje.  Na današnjem ročištu sud bi trebao odlučiti o novim dokaznim prijedlozima DORH-a i obrane.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)