Obavijesti

News

Komentari 115

Stradale djevojke nisu došle u sudnicu: Teško im je to slušati

Stradale djevojke nisu došle u sudnicu: Teško im je to slušati
11

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu nastavilo se suđenje Deniju Županu (21) koji je optužen da je prošle godine očevim BMW-om naletio na tri djevojke

VIDEO

Pred sudskim vijećem Općinskog suda u Slavonskom Brodu kojemu predsjeda sudac Vedran Pavelić, u utorak je nastavljeno suđenje Deniju Županu (21), mladiću koji je okrivljen zbog prometne nesreće koja se dogodila 25. travnja prošle godine u Cankarevoj ulici u Slavonskom Brodu. On je na nogostupu očevim BMW-om pokosio tri djevojke koje su se vraćale iz škole. Anamarija Sabljak (17) doživjela je teške ozljede, imala je prijelome svih kostiju u nogama, prijelom ruke, zdjelice i natučen bubreg, a na cijeloj lijevoj nozi presađena joj je koža.  Margareta Sedlarević (16), uz mnogobrojne prijelome izgubila je desnu potkoljenicu. Ivona Srećković (15), nažalost nakon tri dana izgubila je bitku za život.

Obavljeno je dopunsko vještačenje

 Po riječima dr. Marcela Marcikića, koji je u utorak pred sudom iznio svoje vještačenje Ivona je umrla zbog teških ozljeda mozga. Sat vremena trajalo je saslušanje vještaka, a onda je Darko Konjević, prometni vještak spomenuo dopunsko vještačenje koje je obavio u studenom prošle godine, a bilo je vezano za spomenuto parkirano kombi vozilo na traci kojom je vozio Župan. Samo jedna od svjedokinja vidjela je to vozilo, dok drugi nisu. 

Odvjetnik Denija Župana stavio je primjedbu kako on to dodatno vještačenje nije vidio,a to su rekli i odvjetnici oštećenih djevojaka. Sudac Pavelić odlučio je prekinuti raspravu kako bi odvjetnici mogli proučiti dodatno vještačenje, te je zakazao nastavak za 17. listopada ove godine. 

Stradale djevojke nisu nazočile suđenju

U nastavku suđenja nisu nazočile oštećene djevojke Anamaria Sabljak i Margareta Sedlarević. U ponedjeljak je otac Anamarije Sabljak rekao kako njegova kći neće doći na sud jer je teško podnijela i prvi dan suđenja. 

- Anamaria me malo iznenadila, djelovala mi je uplašeno, što nisam navikao kod nje. Ali, razumijem je nije to jednostavno, nije nikada bila u sudnici. Ne vjerujem da je bila uznemirena zbog susreta sa Županom jer nakon nesreće vidjeli su se jednom u Državnom odvjetništvu. Ono što se dogodilo nedaleko od škole za nju je još uvijek prekinut film. Bila je uznemirena pa smo supruga i ja nakon što je dala izjavu odlučili s njom izaći van iz sudnice - rekao je Željko Sabljak. 

'Teško joj je sve ponovno proživljavati'

Ništa bolje početak suđenja nije podnijela niti Margareta Sedlarević. 

- Općenito sve joj ovo teško pada. Djevojka je uznemirena, jer se toga puno ne sjeća. Uplašena je i zbog susreta s Denijem Županom koji joj je u  trenu srušio sve njene snove. Teško joj je sve to slušati i ponovno proživljavati. Inače dobra je učenica i mogu reći da  joj svi u razredu od učenika, profesora pa do ravnatelja Srednje škole Antun Matija Reljković pomažu i pružaju joj veliku potporu da lakše prebrodi ovo što joj se dogodilo – rekla je Ana Dobrić, udomiteljica djevojke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa