Obavijesti

News

Komentari 190

Napala ih Torcida: Spasila sam igrače Osijeka da ih ne prebiju

Napala ih Torcida: Spasila sam igrače Osijeka da ih ne prebiju
2

Razulareni splitski huligani nasrnuli su na 14-godišnjake iz Osijeka. Vrijeđali su ih, a jednog udarili šakom u glavu. Spasila ih je Petra koja ih je ukrcala u svoj auto

VIDEO

Vidjela sam da skupina mladića trči za mladićima u trenirkama. Stala sam ispred Osječana i ukrcala ih u auto. Bilo ih je sedam ili osam, ne znam jer sam bila pod velikim stresom. Nekako su se potrpali u auto i uspjeli smo pobjeći u zadnji tren, rekla je Petra Mandić Jelaska, doktorica nogometa na Kineziološkom fakultetu u Splitu.

U subotu, nešto prije ponoći, splitski huligani su dva puta napali mlade nogometaše Osijeka. Starije pionire napala je skupina maloljetnika u Ulici slobode. Predstavili se se kao pripadnici Torcide. Jedan od Osječana dobio je nekoliko udaraca, ali su mu ozljede sanirali klupski liječnici pa nije prevezen u splitsku bolnicu. Nešto kasnije, druga skupina nogometaša kadeta izašla je iz hotela i otišla prošetati do trgovine. Bili su u trenirkama NK Osijek, a uskoro je i njih napala skupina lokalnih huligana. Osječani su počeli bježati, a spasila ih je Petra koja je bila u blizini.

Miranda Cikotić/Pixsell

- Odvela sam ih do hotela gdje je već bila policija zbog prvog napada. Kasnije sam se tresla, pola sata nisam mogla doći k sebi. Sad kad se sve ‘sleglo’, mogu samo reći da osjećam neizmjernu tugu što se tako nešto dogodilo u mom gradu - kazala je Petra.

Dodala je kako ne želi da ju se predstavlja kao heroinu jer se našla na pravom mjestu u pravo vrijeme. Cijelo to iskustvo bilo joj je i više no zastrašujuće.

Na njezinoj hrabrosti zahvalio joj je Mario Mihić, glasnogovornik NK Osijek. Potvrdio nam je cijelu priču o napadima na njihove nogometaše.

- Istina je, napadnuti su naši pioniri i kadeti. Djeca su nakon večere malo izašla prošetati gradom. Napadnuti su, bilo je udaranja i povlačenja ušiju, ali nitko nije ozlijeđen. Ne dovodimo ovaj napad u vezu ni s kojim klubom, već isključivo s huliganizmom - kazao je glasnogovornik NK Osijek. Napade je osudio i Damir Gruić, glasnogovornik Torcide te je rekao kako incident nema nikakve veze s navijačima Hajduka.

- Nisam ni čuo za ovaj incident, ali to stvarno nema nikakve veze s nama pa nema ni smisla komentirati. Ali u svakom slučaju osuđujemo ovakve napade, pogotovo na djecu, rekao nam je Gruić. Policija nam je potvrdila oba slučaja te su dodali kako su razgovarali s napadnutim dječacima i trenerima. Istražuju cijeli slučaj te intenzivno tragaju za objema skupinama napadača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu