Obavijesti

News

Komentari 117

Jedan vozač se bori za život, teško ozlijeđene tri djevojčice

Jedan vozač se bori za život, teško ozlijeđene tri djevojčice
5

ČAK 12 OZLIJEĐENIH: Teške tjelesne ozljede zadobile su tri djevojčice, starosti 6, 13 i 15 god. Auti su se sudarili na A3 između Lužana i Starog Petrovog Sela

VIDEO

U subotu rano ujutro, oko 1.40 sati iza ponoći, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na dionici između Lužana i Starog Petrovog Sela  u teškoj prometnoj nesreći stradalo je ukupno 12 ljudi. Jedan muškarac zadobio je teške tjelesne ozljede opasne po život, a tri djevojčice zadobile su teške tjelesne ozljede i zadržane su na liječenju u novogradiškoj bolnici. Svi stradali u prometnoj nesreći su švicarski i srpski državljani. 

U lančanom sudaru sudjelovala su četiri automobila, tri u sjevernom kolničkom traku i jedno vozilo koje se kretalo južnim kolničkim trakom autoceste. 

Srpski državljanin upravljao je osobnim automobilom u kojem su bile još dvije putnice u dobi od 13 i 15 godina, također srbijanske državljanke. On je bio u lijevoj traci, no nije se držao sredine obilježene prometne trake uslijed čega je lijevim kotačima zahvatio travnatu površinu s lijeve(južne) strane, a potom u zanošenju po kolničkoj traci ponovno prešao na travnatu površinu te prednjim, a potom i zadnjim djelom vozila udario u zaštitnu odbojnu ogradu. Nakon toga automobil se u prevrtanju vratio na lijevu, preticajnu, prometnu traku, gdje ga je u tom trenutku zbog nedržanja potrebnog razmaka udario automobil švicarskih registracija, koji se kretao iza njega u istom smjeru, a kojim je upravljao 32-godišnji švicarski državljanin, u čijem se autu nalazio 28-godišnjak i dvoje djece u dobi od jedne i četiri godine. 

Od siline udara osobni automobil srbijanskih registracija je odbačen na desnu voznu prometnu traku, gdje je nadolazio još jedan automobil švicarskih registracija. Ni on se nije držao potrebnog razmaka. Kako bi izbjegao sudar s autom švicarskih registracija ispred sebe prešao je na desnu prometnu traku i prednjim djelom automobila udario u prednji dio automobila srbijanskih registracija. Osobnim automobilom koji je posljednji udario u vozilo koje se prevrtalo po cesti, upravljao je 39-godišnji švicarski državljanin, s kojim se u vozilu nalazila 36-godišnjakinja i troje djece u dobi od četiri, šest i deset godina. 

Prilikom prometne nesreće otpali dijelovi ovih vozila odbačeni su na južnu kolničku traku, na koje je naletio automobil njemačkih registracija, kojim je upravljao 40-godišnji njemački državljanin. 

- U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio je 44-godišnji vozač osobnog automobila, srbijanskih registracija dok su 13 i 15-godišnjakinja, koje su se nalazile s njim u vozilu zadobile teške tjelesne ozljede. Teške tjelesne ozljede zadobilo je i 6-godišnje žensko dijete koje se nalazilo u osobnom automobilu švicarskih registracija koje je posljednje udarilo u vozilo. Ostali putnici iz ova tri vozila, njih osam, zadobili su lakše ozljede. Liječnička pomoć je svima pružena u bolnici u Novoj Gradiški, a četiri osobe koje su teže ozlijeđene su zadržane na liječenju - priopćio je policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske Antun Jakobović. 

Zbog prometne nesreće i obavljanja očevida promet na sjevernoj kolničkoj traci bio je zatvoren do 5.20 sati kada je djelomično pušten zaustavnim trakom, a u 8.15 sati promet je pušten cijelom sjevernom kolničkom trakom. 

Zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu policija će protiv sva tri vozača osobnih automobila nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznene prijave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa