Obavijesti

News

Komentari 103

Nije ni bilo natječaja: Bandić dogovorio posao s Pripuzom

Nije ni bilo natječaja: Bandić dogovorio posao s Pripuzom
5

Tvrtka Cezar, podružnica kompanije CIOS, dobila je direktnom pogodbom posao od Holdinga za zbrinjavanja svih vrsta otpada osim miješanog komunalnog otpada

VIDEO

Tvrtka Cezar, podružnica kompanije CIOS, koja je u vlasništvu u nedjelju uhićenog poduzetnika Petra Pripuza, dobila je direktnom pogodbom posao od Zagrebačkog holdinga za zbrinjavanja svih vrsta otpada osim miješanog komunalnog otpada u Zagrebu vrijedan 7,749.250 kuna.  

Priča je započela 7. listopada 2013. godine, kada je inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i prirode donijela rješenje kojim se od 21. listopada zabranjuje Zagrebačkom holdingu odnosno njegovoj podružnici ZGOS da odlaže bilo kakav otpad osim miješanog komunalnog otpada na odlagalište Jakuševec.

Prema dokumentaciji koju posjeduje Jutarnji list, Zagrebački holding odluku o odabiru Pripuzove tvrtke donio je 29. studenoga 2013., dok je ugovor sklopljen dvadesetak dana kasnije, točnije 18. prosinca.

Ugovor čija je procijenjena vrijednost bila 6,2 milijuna kuna bez PDV-a sklopljen je na razdoblje od četiri mjeseca i vrijedio je do 18. travnja ove godine. To praktički znači da je tvrtka Cezar za posao od četiri mjeseca dobila milijun eura od Zagrebačkog holdinga, a cijeli su posao u Holdingu objasnili iznimnom hitnošću.

Ministarstvo zaštite okoliša tvrdi da je za taj problem bilo nekoliko rješenja, a između ostalog, ministar Zmajlović je izjavio kako postoji nekoliko ovlaštenih tvrtki koje su mogle preuzeti taj posao i riješiti problem s nekontroliranim otpadom.

Upravo ta činjenica da nije raspisan javni natječaj u kojem se traži više ponuđača, već se išlo na pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave, jedan je od smjerova istrage Uskokovih istražitelja protiv čelnih ljudi Zagreba Milana Bandića i Slobodana Ljubičića te Petra Pripuza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca