Obavijesti

News

Komentari 42

"Nije se moglo disati, puzali smo po podu i vukli pacijente"

"Nije se moglo disati, puzali smo po podu i vukli pacijente"
5

Dvije medicinske sestre i liječnik splitskog KBC-a od požara su spasili devetero nepokretnih pacijenata s intenzivne njege: 'Mislila sam da će sve eksplodirati...'

VIDEO

Soba je bila puna dima, brzo je ulazio. Nestalo je struje, nismo mogli disati... Da, bilo nas je strah. Mislila sam da će sve eksplodirati, ali briga za pacijenta bila je jača, počinje priču medicinska sestra Vjekoslava Karaman.

Ona je dio ekipe KBC-a Split koja je preko balkona spasila pacijente s intenzivne njege Zavoda za neurokirurgiju dok je iza vrata sobe plamen gutao hodnik. Kako nam kaže, prvo je čula nekakvo pucketanje i lupanje. Izašla je iz sobe i u maloj prostoriji s instalacijama ugledala plamen. Odmah je nazvala vatrogasce, glavnu sestru bolnice i dežurnog liječnika.

- Bilo nas je troje u smjeni, kolege Nikola Popović, Josipa Mihojević i ja. Čekajući vatrogasce počeli smo s evakuacijom. Kad je nestalo struje, osjećaj je bio prestrašan. Nismo mogli pacijente, zajedno s krevetima, izgurati na balkon te smo ih dizali s plahtama i vukli do balkona. Vani bi udahnuli zraka, stavili majice preko lica i krenuli po drugog pacijenta. U jednom trenutku uplašili smo se da nećemo stići sve prebaciti. Onda su dotrčali kolege s drugih odjela, donijeli su nosila i počeli smo ih prebacivati preko ograde - prepričava nam Vjekoslava. 

Dodaje kako su svih devet pacijenata s intenzivne bili nepokretni. Sedam ih je u komatoznom stanju, dok su se dvojica oporavljala od operacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jedan je čak bio na respiratoru i morali smo ga odvojiti s njega jer nije bilo drugog načina da ga izvučemo. Odmah je prebačen na drugi odjel i ponovno spojen na aparat za disanje - govori nam građom krhka medicinska sestra. 

Evakuacija je trajala 15 minuta, a trojicu su pomogle i Ljubica Bijuković te Fani Bonami.

-­ Bilo je jako vruće i zagušljivo, očajno, doslovno smo puzali po podu dok smo vukli pacijente - kaže medicinska sestra.

Podsjetimo, požar je u bolnici buknuo u noći na nedjelju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a