Obavijesti

News

Komentari 209

Nije u šoldima sve: Janjetina, vino i odojak za šefa policije

Nije u šoldima sve: Janjetina, vino i odojak za šefa policije
2

Načelnik crikveničke policije Damir Volf je od iskusnih policajaca, koje je razdvojio, zatražio janjetinu da ih vrati u isti tim. Meso je dobivao i za oprost prekršaja

VIDEO

Ako hoćete raditi zajedno morate platiti jedno janje, ucijenio je načelnik policije Damir Volf preko svojeg pomoćnika dvojicu iskusnih crikveničkih policajaca.

Oni su kao jedina očevidna ekipa u prometu dugo radili zajedno, no šef ih je razdvojio u rujnu 2013. godine. Nisu imali izbora pa su pristali na ucjenu i za 600 kuna kupili janje za lanjsku Božićnu feštu.

Zbog tog, ali i još nekoliko slučajeva zlouporabe položaja i neprimjerenog ponašanja je načelnik Damir Volf, kako pouzdano doznajemo, već godinu dana na meti istražitelja MUP-ove unutarnje kontrole. Prema našim informacijama, prošle je godine dobio i kaznenu prijavu PNUSKOK-a. No zbog jakih veza, tvrde sugovornici, i dalje šefuje u Crikvenici.

Volf je dvojici policajaca poručio da će nakon janjca sve biti u redu s rasporedom. I bilo je, ali samo nekoliko mjeseci dok se slučaj, s podsmijehom, nije počeo javno prepričavati. Policajce je ponovno razdvojio i optužio ih da su oni proširili glasine o rasporedu i janjcu, koji bi ga mogao stajati pozicije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za oprost prekršaja dobio je dva odojka

Zbog oprosta kazni za prometne u druge prekršaje Volfa se sumnjiči da je u rujnu 2013. od mesara iz Novog Vinodolskog zbog jednog prekršaja tražio i dobio dva odojka. Provjerava se i da li je svećenik Zlatko Č. iz Dramlja unazad dvije godine za jednu policijsku feštu donirao vino. Njemu su navodno nakon prometne nesreće u pijanom stanju iz spisa doslovno izbrisali alkohol.

Javna je tajna koja se prepričava po hodnicima da je načelnik Volf svojevremeno protjeran iz PP Opatija jer je otuđio antiknu sablju. Vratio ju je da bi zataškao slučaj, ali je morao promijeniti sredinu.

MUP pokrenuo disciplinski postupak

Ravnateljstvo policije MUP-a nam je potvrdilo da je Odjel prvostupanjskog disciplinskog sudovanja pokrenuo disciplinski postupak protiv Damira Volfa. Nakon kriminalističke obrade čeka se odluka Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 209
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!