Obavijesti

News

Komentari 11

Nova Gradiška: Za pogibiju radnika dobio je uvjetnu kaznu

Nova Gradiška: Za pogibiju radnika dobio je uvjetnu kaznu
1

Radnik je preminuo jer struja nije bila isključena. Navodno je to bila krivica osuđenog Valentina Živkovića. Živković je rekao kako se ne osjeća krivim

VIDEO

Na trećem ročištu na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu u utorak je izrečena presuda Valentinu Živkoviću, inženjeru prometa zaposlenom u tvrtki Posit d.o.o. iz Zagreba zbog pogibije njegovog radnika u srpnju prošle godine na Željezničkom kolodvoru Nova Gradiška. 

Sutkinja Snježana Krnić osudila ga je nepravomoćno na 11 mjeseci zatvora, odnosno na tri godine kušnje. Presudu je s nevjericom primila sestra poginulog radnika Darka Jemrića.

Tužiteljstvo kao i obrana okrivljenog žaliti će se na presudu. Tužitelj traži kaznu zatvora od godinu dana, dok obrana smatra da bi Živkovića trebao osloboditi. 

Radnika je ubila struja na kolodvoru

Darka Jemrića (34) ubila je struja 26. srpnja prošle godine nešto prije 9 sati na željezničkom kolodvoru u Novoj Gradiški. On je zajedno sa svojim kolegama radio na bojanju stupova kontaktne mreže. Na početku radnog vremena bojao je stupove s tla do polovice. Tek nakon što se isključi kontaktna mreža i o tome odgovorna osoba bude pismeno izviještena dozvoljeno im je ići gore i nastaviti s bojanjem. 

Jemrić se prije devet sati popeo na stup i kada je došao na vrh jednom se rukom uhvatio za strujni vod s namjerom da zauzme prikladniji položaj za bojanje. Nije znao da je žica pod naponom. Visoki napon od 25 kV udario ga je u glavu, prošao je kroz njega i on je pao na beton. Nitko od radnika, a ni osoblja kolodvora, nije htio dati izjavu o tome kako se nesreća dogodila, osim što su rekli da im je žao mladića iz Vođinaca kod Vinkovaca. 

No, moglo, se čuti kako razgovaraju o nesreći, pa je tako jedan od njih rekao da je trebalo samo 10 minuta da kontaktna mreža bude isključena. Čak su rekli da je poslovođa naredio nesretnom radniku da ode gore i nastavi raditi, jer su navodno bili u zaostatku s izvođenjem radova. Optuženi Valentin Živković tijekom suđenja  nije želio dati svoju obranu branio se šutnjom s tim da je na prvom ročištu rekao da se ne osjeća krivim. Radni kolega nesretnog mladića rekao je sutkinji da su naredbu za bojanje stupa dobili od Živkovića, te da su bili uvjereni da je struja isključena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori