Obavijesti

News

Komentari 134

Obrana: Ima političke namjere, braću Mamić žele eliminirati

Obrana: Ima političke namjere, braću Mamić žele eliminirati
3

Sloković tvrdi da je postupak "tempiran" u vrijeme dok Mamići nisu bili u Zagrebu kako bi ih se pritvorilo zbog opasnosti od bijega, iako su bili u kontaktu s Uskokom

VIDEO

Jadranka Sloković, odvjetnica Zdravka Mamića. je rekla nakon što je završilo ispitivanje u USKOK-u kako je njezin klijent odbacio optužbe. Rekla je da su nakon kratkog uvida u spis vidjeli da "ništa ne drži vodu".

- Tko je radio te optužbe nije shvatio kako funkcioniraju transferi igrača - rekla je Sloković.

- Radi se o tome da je doista neistinito navedeno da su određeni ugovori falsifikat, ugovori su bili takvi kakvi jesu i mislim da ćemo u daljnjem tijeku postupka, pogotovo s vještačenjem, dokazati da ništa od onoga što je navedeno nije točno. Mi ćemo ponuditi koliko god hoćete ugovora da se i u drugim slučajevima postupalo na isti način, odnosno da su se na taj način rješavala određena dugovanja prema igračima - rekla je Sloković.

- Neistinite su tvrdnje da su određeni ugovori lažirani. Dokazat ćemo da je sve to netočno. Doista ima manipulacija koje proizlaze iz malicioznog tumačenja procesa, a s druge strane ima političke namjere očito da se eliminira Zdravka i Zorana Mamića - rekla je Sloković.

Kaže da za navodno mito poreznom službeniku , za što se tereti Zoran Mamić, "nije bilo nikakvog razloga s obzirom da je riječ o novcu koji potječe iz pozajmice i koji je vraćen".

- Dakle ne radi se o novcu koji je dohodak. Kredit koji dobijete od banke ili pozajmica nije drugi prihod i ne može se tretirati kao prihod na koji se plaća porez to je potpuna zabuna - rekla je Sloković. Dodala je i da nije riječ o bezazlenom postupku, jer se Mamiće tereti za vrlo visoke iznose, ali da je obrana može dokazati da se ništa nije desilo na način kako to tumači Uskok. Sloković tvrdi da je postupak "tempiran" u vrijeme dok optuženika nije bilo u Zagrebu kako bi ih se pritvorilo zbog opasnosti od bijega, iako su bili u kontaktu s Uskokom i cijelo se vrijeme znalo da se nalaze na "svojim radnim mjestima".

- Prvi poziv došao je jučer, ono sve što je rekao ministar Ostojić apsolutno je neistina - tvrdi Sloković.

Dodala je kako se nada da Uskok neće tražiti pritvor za braću Mamić zbog opasnosti od bijega jer su se braća odmah odazvala čim su dobili poziv. Na pitanje da li će ponuditi jamčevinu da se klijenti, ako im bude određen istražni zatvor, brane sa slobode, Sloković je rekla:

- Najprije ćemo vidjeti što bude tražio sud.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:34

Pokretanje videa...

24sata 02:19
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u