Obavijesti

News

Komentari 173

Ona promiče štetne MMS kapi: Savjete naplaćuje po 100 eura

Ona promiče štetne MMS kapi: Savjete naplaćuje po 100 eura
4

SVI JE FANATIČNO SLUŠAJU: Amerikanka Kerri Rivera roditeljima širom svijeta prodaje lažnu nadu i uvjerava ih da će pripravak MMS izliječiti njihovu djecu

VIDEO

Nije to ništa posebno. Kad dijete ima virozu i proljev, posve je normalno da ima sluzavu stolicu i da izbacuje komade sluznice - komentirala je majka s juga Hrvatske rezultate analize splitskog laboratorija na ilegalni lijek MMS. Uvjerena je da dijete nije izbacilo komade tkiva zbog otrovnih natrij klorita i klor dioksida koje sadrži opasni preparat MMS.

Policija i dalje intenzivno provodi istragu oko štetnog preparata kojim neki roditelji liječe djecu s autizmom pa su tako prekjučer posjetili i splitski laboratorij.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:08

Nalaz iz tog laboratorija pokazao je da ono što djeca izbacuju iz organizma nisu nikakvi paraziti, nego komadi ovojnice i sluznice crijeva koja su posve nagrižena opasnim kemikalijama u MMS-u . Nalaz je također pokazao da su djetetova crijeva kao u posljednjem stadiju Chronove bolesti , a roditelji su dobili preporuku da što prije obave daljnje pretrage, osobito kolonoskopiju. Nakon teksta u kojem smo objavili postojanje ovih nalaza javila nam se i majka koja je dala uzorke na analizu, ustvrdivši kako svi mogu pisati i pričati što žele, jer je njezin sedmogodišnji sin s autizmom, na kojem se vidi veliki napredak i poboljšanje u funkcioniranju, najbolji dokaz da MMS liječi autizam . Istaknula je kako odgovorno tvrdi da je njezino dijete posve zdravo i kako je smiješno uopće raspravljati o štetnosti MMS-a .

A kako majka onda tumači rezultate analize u splitskom laboratoriju?

Osvrnula se i na mišljenje kompletne znanstvene i medicinske struke koja je osudila MMS te upozorila na njegovu štetnost.

- Nitko od naših stručnjaka nema nikakvu dokumenatciju da je to štetno. Nikakav dokaz. S druge strane, Kerri Rivera ima dokaze da je više od 200 djece izliječeno od autizma uz pomoć MMS-a - pojašnjava ova majka spominjući jedno od ključnih imena u priči s MMS-om - Kerri Riveru.

Ova Amerikanka, o kojoj postoji malo osobnih podataka, svojevrsni je guru svih zagovornika terapije MMS-om . Živi u Meksiku, ima sina s autizmom i u Latinskoj Americi osnovala je takozvanu kliniku za autizam koja se vodi načelima biomedicine.

No Kerri Rivera nema medicinsku i znanstvenu naobrazbu . Nikad nije sudjelovala ni u jednom znanstvenom istraživanju. Završila je školu za homeopatiju u Los Angelesu, a dr. Oz je u jednoj od svojih emisija svojedobno rekao da u Americi svatko tko poželi može postati homeopat nakon samo jednog vikend tečaja. Sve oko Kerri Rivere pomalo je tajnovito, osim prilično glasne propagande kojom se informacija o MMS-u širi cijelim svijetom, a tako i u Hrvatskoj.

Kerri je, naime, više puta komunicirala sa svojim hrvatskim sljedbenicima u Facebook grupi “CD protokol” , koja je u međuvremenu ugašena. No postoje sačuvane prepiske u kojima Kerri, među ostalim, hrabri roditelje da nastave s terapijom jer “trolova” (njihov naziv za protivnike) ima posvuda, baš kao i parazita koji uzrokuju autizam. A dijelu roditelja je ono što Kerri kaže apsolutna svetinja i toga se drže.

U američkoj saveznoj državi Illinois protiv Kerri Rivere je pokrenut postupak kojim joj se zabranjuje bilo kakva djelatnost i reklamiranje MMS preparata te njegove navodne učinkovitosti. Državno odvjetništvo u Illinoisu smatralo je da je Kerri počinila djelo “prevare potrošača” pa je u tom postupku morala jamčiti da na području Illinoisa prekida sve djelatnosti. U suprotnom, protiv nje bi bio pokrenut kazneni progon.

Nakon svega, Kerri sad nesmetano djeluje iz Meksika.

A kako roditelji širom svijeta slijede Kerri, tako i ona zapravo slijedi Jima Humblea , začetnika ideje da su natrij klorit i klor dioksid lijek te tvorca MMS-a. Kontroverzni Humble tvrdi da MMS liječi ebolu, AIDS, rak, hepatitis, herpes, tuberkoluzu, malariju...

24sata

Od njega je krenula teorija da spoj ovih kemikalija u ljudskom organizmu uništava nametnike i mikroorganizme, uzročnike većine bolesti. O tome je napisao i knjigu, a postoji i hrvatski prijevod. Kerri, i sama majka autističnog dječaka, Humbleove je tvrdnje samo mudro stavila u kontekst autizma te propagandom uspjela uvjeriti mnoge da su uzročnik autizma zapravo paraziti. Jim Humble je osnivač i takozvane Crkve bez religije (Non Religious Church), a za Kerri mnogi kažu da je “ministrica zdravstva Crkve bez religije”. Prema teoriji koju propagira, ni jedno dijete se ne rađa s autizmom. Tijekom najranijeg djetinjstva, djeca u svojoj okolini “pokupe” razne parazite. Zbog toga im imunitet drastično pada i crijeva postaju porozna pa cijepljenje zbog toga zapravo aktivira neko od stanja iz autističnog spektra. Paraziti se, kako tvrdi, namnože u organizmu djece, a kako bi došlo do poboljšanja stanja treba ih očistiti.

Kerri podržava simptome koje djeca imaju od MMS-a, poput grčeva, bolova, proljeva, povraćanja, temperatura i osipa, tvrdeći kako su to dobri znakovi da paraziti izlaze. Upravo to ponavljaju i roditelji u Hrvatskoj koji svojoj djeci daju MMS, a knjiga koju je Kerri napisala, “Liječenje simptoma poznatih kao autizam” (Healing the symptoms known as autism), svojevrsna im je Biblija. Tko želi do Kerrine knjige, dovoljno je da ode na njezinu službenu web stranicu gdje knjiga, bez troškova slanja, stoji 30 dolara. Može se kupiti i u elektroničkom obliku, a tada joj je cijena 20 dolara . Za one koji žele korak više, a takvih je vjerojatno mnogo, mogu se naručiti osobne konzultacije s Kerri Rivera preko Skypea. Preduvjet za to je da se uplati oko 110 dolara, odnosno oko 100 eura . To je cijena za sat vremena konzultacija. Plaćanje ide Paypalom, Dinersom, Visom, Master Cardom...

Kerri redovito drži i seminare te prezentacije na kojima propagira MMS preparat, a pritom ističe da postoji više od 200 djece koja su nakon godinu dana CD protokola posve izliječena od autizma. No kako se čini, sve su te tvrdnje temeljene samo na svjedočanstvima, a unatoč intenzivnom traženju u bespućima interneta, nigdje nije moguće pronaći podatak da Kerri negdje spominje izlječenje sina od autizma.

Screenshot/Al Jazeera

Al Jazeera Balkan objavila je prilog u kojem su novinari odnijeli MMS na analizu u laboratorij Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Rezultati su pokazali da je količina klor dioksida u litri vode (s kojom je razrijeđen MMS) 2200 puta veća od dopuštene, primjerice u bazenima . Te je rezultate, prenosi Al Jazeera Balkan, komentirao i direktor Hrvatskog zavoda za toksikologiju, koji je rekao da korištenje MMS kapi (koje stoje oko 170 kuna) može dovesti do smrti, trajnog oštećenja niza organa i ljuštenja probavnog trakta. Ostaje vidjeti što će pokazati službena istraga policije i DORH-a.

Njezina knjiga daje uputstva

Napisala je knjigu o tomu kako autizam liječiti MMS-om, koju čitaju i naši roditelji. Na njezinoj stranici knjiga se prodaje po 30 dolara ili u elektroničkom obliku po 20 dolara.

Kao da vodi čudan kult

U Americi su neki čak i prosvjedovali protiv Kerri, a često se mogu čuti mišljenja da ona vodi dobro organizirani kult čije djelatnosti donose mnogo novca od naivnih roditelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava