Obavijesti

News

Komentari 37

Opljačkali i pretukli bivšeg: Ljubavnik osuđen na zatvor

Miodrag Ilišin (38) nepravomoćno je osuđen na tri godine i četiri mjeseca, a njegov partner na četiri i pol godine zatvora jer su orobili i brutalno pretukli Miju Bučara (73)

VIDEO

Miodrag Ilišin (38) nepravomoćno je osuđen na tri godine i četiri mjeseca, a njegov partner u zločinu Tomislav Špiček (37) na četiri i pol godine zatvora jer su 14. siječnja 2014. u Zagrebu orobili i brutalno pretukli Miju Bučara (73). Ilišinova ljubavnica Željka Bučar (64) je zbog pomaganja u razbojstvu dobila godinu dana zatvora s time da će joj se dan zatvora zamijeniti s dva sata rada za opće dobro.

Ilišin je bio u ljubavnoj vezi sa Željkom te su zajedno sa Špičekom skovali plan kako se domoći novca što ga je imao njezin bivši suprug s kojim je nakon rastave ostala živjeti u njegovoj kući na Slanovečkoj cesti 5 u Zagrebu.

- Nesporno je da je ona dala informacije o imovinskom statusu Mije Bučara, da je Ilišina i Špičeka pustila u stan i dala im sredstva kojim su počinili nedjela. Njena obrana da nije znala što će se dogoditi ne može se prihvatiti - kazala je u obrazloženju presude sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Ivana Čalić. No, kako je Željki Bučar zdravlje narušeno i ranije nije osuđivana, a svojim iskazom je doprinijela bržem zaključenju postupka sutkinja joj je sve to cijenila kao olakotno te neće na robiju.

Željka je, naime, nabavila kapu za maskiranje i dva para rukavica, te samoljepljivu traku s kojom su Ilišin i Špiček 12. siječnja 2014. oko pet sati ujutro upali u stan Mije Bučara. Prije toga iz Željkina stana uzeli su alat za obijanje žbuke te su s njim, staklenom bocom, rukama i nogama izudarali Bučara po tijelu i glavi. Potom su ga vezali i natjerali da im kaže gdje drži novac. Uplašeni Bučar sve im je rekao, pa su mu uzeli oko 4.500 kuna, 100 eura i mobitel. Željka im je omogućila da pobjegnu kroz njezin stan prema ulici i obližnjoj autobusnoj stanici. Bučaru su polomili nekoliko rebara i prstiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ilišin je sve priznao i negirao ulogu Špičeka no sud u to nije povjerovao. Kako je Špiček višestruko osuđivan za teška kaznena djela dobio je veću kaznu - rekla je sutkinja napomenuvši da im je kao otegotno cijenila izuzetan stupanj brutalnosti kod razbojstva, činjenicu da su upali u dom i da su ga teško ozlijedili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a