Obavijesti

News

Komentari 69

Oproštaj od Elene i Francesce: 'U šoku su, ne mogu ni plakati'

Oproštaj od Elene i Francesce: 'U šoku su, ne mogu ni plakati'
7

U Gimnaziji u Puli nema nastave, održana je komemoracija za tragično preminule učenice. Mnogi su u šoku. Neki pogubljeno stoje po hodnicima i stepenicama

VIDEO

U pulskoj Gimnaziji u utorak nema nastave, Dan žalosti je . Učenici se opraštaju od tragično preminulih učenica trećeg razreda, 16-godišnje Francesce Šuran i 17-godišnje Elene Đurić koje su stradale u prometnoj nesreći 29. studenog. Dan žalosti je i u Fažani gdje je u 16 sati pogreb.

POGLEDAJTE VIDEO: Dan žalosti zbog tragično preminulih djevojaka

Pokretanje videa...

24sata Video 00:28

Na komemoraciji u školskoj sportskoj dvorani nisu se skrivale suze , piše iPress.

- Mnogi ne mogu ni plakati, u šoku su učenici, njihovi bliski prijatelji ali i profesori. Neki samo pogubljeno stoje po hodnicima ili stepenicama - rekao je iPressu jedan učenik.

Učenicima je pružena i psihološka pomoć

Dvije djevojke su zajedno odrasle, išle u isti vrtić i školu, zajedno sjedile u gimnazijskoj klupi i zajedno otišle u smrt. Djevojke koje su svi znali uvijek po njihovoj vedrini i nasmijanosti sada više nema. Teško je to prihvatiti, pogotovo tinejdžerima . Dijelu učenika u ponedjeljak je pružena i psihološka pomoć.

Zbog tragedije je ravnateljica Gimnazije Branka Antunović Piton pokrenula protokol hitnih intervencija, koji obuhvaća psihološku pomoć za učenike, nastavnike i roditelje.

Ravnateljica: Životi su im tek počeli, a već završili, nije fer

- Svima je teško, učenici i svi profesori su u velikom šoku, naprosto ne možemo vjerovati da Elene i Francesce više nema. Životi su im tek počeli, a već završili, nije fer. One će zauvijek ostati u našim srcima  - rekla je ravnateljica.

Podsjetimo, Francesca i Elena bile su među osmero mladih koje je tu noć u Citroen Xsari vozila A. D. (18) kad se dogodila s travična nesreća na cesti Fažana - Pula.

Duško Marušić/PIXSELL

Vještačenja još nisu gotova

Vještačenja još uvijek nisu gotova pa sve okolnosti nesreće nisu poznate kao ni brzina kojom je mlada i neiskusna vozačica vozila. Poznato je da je na stražnjem sjedalu bilo četvero mladih, dok je dvoje bilo u prtljažniku. Zbog neprilagođene brzine, vozačica je u zavoju izgubila nadzor nad vozilom, prešla u suprotni trak i udarila u stablo. Od siline udarca dvoje mladih je ispalo iz automobila.

Francesca i Elena su poginule dok su još tri djevojke od 16 i 17 godina te 15-godišnjak teško ozlijeđeni. Vozačica, kojoj je izmjereno 0,26 promila alkohola u krvi, i 17-godišnji mladić u ovoj su nesreći lakše ozlijeđeni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...