• Članak
  • Komentari 12
  • Lokacija
  • Share 16
  • Tweet

Oslobodili su ih optužbi da su htjeli ubiti policajca iz Daruvara

Petar, Mirko i Branko Zec iz Daruvara oslobođeni su i optužbi da su policajcu Ivici Horvatu planirali minirati kuću i vikendicu. Trojac je nakon praćenja uhićen u lipnju

Četvrtak, 20. 9. 2012. u 16:36    Piše: Željko Rukavina

Petar (41), Mirko (33) i Branko (36) Zec iz Daruvara u četvrtak su na bjelovarskom Općinskom sudu nepravomoćno oslobođeni svih točki optužbe po kojoj su planirali ubiti daruvarskog policajca Ivicu Zubaka (45), te mu minirati kuću i vikendicu. 

U usmenom obrazloženju oslobađajuće presude, sutkinja Sanela Horvat, je kazala kako bjelovarsko Općinsko državno odvjetništvo nije podnijelo niti jedan materijalni dokaz na kojemu se temeljila optužnica. Isto tako sud nije uzeo vjerodostojnim svjedočenje Nove Pejazića i oštećenog Ivice Zubaka, koji su ih teretili. Podsjećamo da su u lipnju nakon navodnog višemjesečnog praćenja uhićena trojica prezimenjaka Zec, jer je procijenjeno kako s još jednom nepoznatom osobom spremaju likvidaciju Zubaka koji živi u Daruvaru sa suprugom i troje djece. 

Sutkinja Horvat je ujedno ukinula i posebne mjere koje su se nakon što su od 20. lipnja do 17. kolovoza kad su izašli iz pritvora provodile protiv Petra, Mirka i Branka. Troškovi postupka padaju na teret proračuna. Iz Odvjetništva su najavili žalbu nakon što prime pismeni otpravak oslobađajuće presude.   


Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: presuda, pokušaj ubojstva, oslobađanje

Izdvojeni komentari 12 komentara Pogledaj sve komentare
20.09.2012., 17:27

zero-seven: ima u daruvaru par policajaca koji misle da su Chuck Noriss,a za takve ima lijeka...

20.09.2012., 18:52

norris: Osobno poznajem i ljude ZEC, NOVU PEJAZICA I IVICU ZUBAKA... O Gospodi Zec (govorim gospoda, zato sto jesu) Nisu nikad nista lose u gradu radili, niti su kada radili neke probleme, jako dobri ljudi, ako se ikom moze obratiti za pomoc, to su oni... "GOSPODIN" PEJAZIC (Gospodin ne ce biti pa da ima jos 9 zivota) Lik je takva lisica, lopov, zahebao je koga je god mogao, znam ga osobno, neke stvari ne smijem pisati, ali bi rado podjelio sa svima sve sta znam o PEJAZICU.. GOSPODIN ZUBAK (ili pica sa 16 lica) Zahebao je dosta svojih radnoj kolega (dvojici je sredio i otkaz) on je u krim policiji kurs(mitraljeski) lopov i mafija najveca u gradu Daruvaru,,, A ti brundalo (ako ga znas kao savjesna policajca, prati u buduce sta ce pisati o njemu) Najveci kriminalac kojeg znam (ni sanader mu nije ravan) al sanader barem nije policija, pa mu ni ne zamjerim... Ne vucem ni naciju stranu, samo pricam osobna iskustva s ljudima, i saznanja o istima... Zubaka znam vise cca 8 godina, Pejazica 6-7, a GOSPODU ZEC znam od svoje 12 godine... Drago mi je sto je ovako zavrsilo i sto ce izaci pravda na vidjelo, a onda ce te vidjeti da nije uvijek policija u pravu :)... prikaži sve

21.09.2012., 13:51

madridos: I ja poznam gospodu Zec, nisu nista nikad napravili u gradu, dobri ljudi . Sve sto mogu reci je da je istina izasla na vidjelo !

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar