Obavijesti

News

Komentari 38

Ugurali tinejdžera (15) u auto: "Sad ćeš lipo ukrast parfeme"

Trojica mladića su tinejdžera ugurali u Golf, vozili ga po Splitu i tjerali da po trgovinama krade parfeme. Tinejdžera je uhvatio zaštitar i pozvao je policiju

VIDEO

Halo policija, zovem vas iz Hercegovačke ulice na Brdima. Upravo sam vidio kako dva momka na silu guraju mladića u Golf i odvoze ga, prijavio je to u ponedjeljak oko 19.30 sati drhtavim glasom uznemireni Splićanin. Šetao je i ugledao kako se uz škripanje kočnica zaustavlja Golf iz kojeg su iskočila dvojica mladića, dok je šofer ostao za volanom. Prišli su 15-godišnjaku koji je sjedio na obližnjem zidiću, te su ga potežući i gurajući utrpali na stražnje sjedište Golfa. 

Sve se odigralo na brzinu, pa čovjek nije uspio reagirati već samo ispratiti Golf pogledom. Dežurni policajac je informaciju proslijedio patrolama koje su se odmah dale u potragu za Golfom. Dok su oni tražili otmičare njihova žrtva je proživljavala vjerojatno najgore trenutke u svom životu. 

Mali, sad ćemo te odvest do par parfumerija, a ti ćeš lipo ukrast parfeme i donit nam ih. Ako sve dobro obaviš pustit ćemo te doma, pojasnili su mu što se od njega očekuje. 

Prema šturim policijskim informacijama nisu mu direktno prijetili, no neplanirana vožnja s dvojicom 22-godišnjaka i 21-godišnjakom za mladića je bila dovoljno prijeteća. Dok je momak razmišljao kako da se izvuče iz mučne situacije, mladići su ga dovezli pred drogeriju u Vukovarskoj ulici na Gripama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Preplašeni 15-godišnjak ušao je u dućan i drhtavim rukama u hlače uspio ugurati dva parfema. Vratio se do Golfa i predao ih otmičarima, koji su ga potom uputili u obližnju prodavaonicu BIPA. Tamo je maloljetnik ponovio istu proceduru i strpao u hlače još dva parfema. 

Vratio se do Golfa i predao im plijen nakon čega su krenuli prema gradskoj trajektnoj luci i prodavaonici DM-a. Parkirali su Golf nedaleko od trgovine i poslali momka po novu turu parfema. Njegovo preplašeno ponašanje i konstantno osvrtanje odmah je privuklo pažnju zaštitara. Pratio ga je dok nije vidio kako krade dva parfema. Uhvatio ga je na djelu i pozvao policiju. 

Pustili su ga kući bez prijave za krađu

Ekipa u Golfu je uvidjela da je njihovog zatočenika napustila sreća pa su pobjegli. No nisu daleko odmakli, jer ih je pola sata nakon dojave uspjela zaustaviti policijska patrola. Uskoro se ispostavilo da je tinejdžer uhvaćen u krađi, isti onaj kojeg je trojka nasilno ugurala u automobil na Brdima. 

Nakon što su uzeli njegov iskaz pustili su ga kući bez prijave za krađu. Naime momak je krao pod prisilom, a obzirom na vrijednost ukradenih parfema policija ga ionako ne bi mogla prijaviti po službenoj dužnosti. 

Mladići prespavali u postaji: Prijeti im do pet godina zatvora

Trojica mladića su međutim prespavala u postaji, a policija ih je prije krim obrade htjela prijaviti zbog protupravnog oduzimanja slobode. Ukoliko je takvo djelo počinjeno na štetu maloljetnika, otmičari mogu dobiti kaznu od jedne do deset godina zatvora. No nakon što su ih ispitali ipak su se odlučili da ih Državnom odvjetništvu prijave zbog iznude, jer je njihov glavni cilj bio protupravna imovinska korist. Za iznudu je zakonom zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora

Policija nije htjela iznositi detalje obrade, ali prema neslužbenim informacijama između trojice momaka i maloljetnika nije bilo neraščišćenih računa. Prema takvoj verziji događaja da se zaključiti da se trojka vozala po gradu mozgajući kako da im netko drugi na nezakonit način pribavi pare za provod. Maloljetnik im se, na vlastitu nesreću, učinio kao prikladna žrtva.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje