Obavijesti

News

Komentari 18

Počelo je suđenje inspektoru: Terete ga da je primio mito

Počelo je suđenje inspektoru: Terete ga da je primio mito
3

Višestruko nagrađivanog kriminalistu i vrsnog operativca USKOK tereti da je autom prevezao Sabinu K. i Fadilu F. iz BIH, iako im je boravak u Hrvatskoj zabranjen

VIDEO

Suđenje policijskom inspektoru Iliji Klišaninu (49), optuženom za uzimanje mita i zlouporabu položaja i ovlasti počelo je u petak na Županijskom sudu u Splitu. Višestruko nagrađivanog kriminalistu i vrsnog operativca USKOK tereti da je osobnim vozilom prevezao Sabinu K. i Fadilu F. iz BIH, iako je znao da im je zabranjen boravak u Hrvatskoj. Prema prijavi, za tu je uslugu uzeo gotovo pet tisuća kuna. Također je optužen što je dvaput vlasnicima kafića dojavio da zbog racija sklone aparate za igre na sreću, koje su ilegalno držali u objektima.

Ilija je negirao sve što mu USKOK stavlja na teret, te je kao iskusni inspektor cijelo vrijeme suđenja vodio bilješke, koje će mu koristiti prilikom iznošenja obrane. Sabina i Fadila nisu došle na suđenje, pa su se preslušavale snimke njihovih telefonskih razgovora. Osim međusobnih razgovora, USKOK je snimio i razgovor Sabine i Ilije.

Svjedočile su i djelatnice solinskog kafića i vlasnik, koji su opovrgli da je Ilija dojavljivao termine racija. Štoviše, jedna od djelatnica je kazala da je to izjavila, jer su joj tako rekli, a poslije joj nisu dali da promjeni iskaz. 

Iliju Klišanina je prije deset godina Hrvatska udruga banaka skupa s kolegama nagradila zbog uspješnog rješavanja razbojstva i pokušaja teškog ubojstva, prilikom krađe 670 tisuća kuna iz poslovnice Splitske banke. Bio je pohvaljen i zbog velikog doprinosa u otkrivanju sedmeročlane bande koja je 2008. godine opljačkala 15 milijuna kuna iz splitskog središta Hrvatske pošte. Osim što je otkrio počinitelje, pronašao je i većinu opljačkanog novca. Unatoč uspjesima i pohvalama dobio je premještaj u Solin, gdje je njegova karijera krenula silaznom putanjom.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nastavak suđenja zakazan je za početak prosinca, kada će se pregledati snimke USKOK-ova video nadzora Ilije. Sudac Lozina je također dao još jednu šansu Sabini i Fadili da dođu svjedočiti o poslovnim aranžmanima s optuženim krim inspektorom.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a