Obavijesti

News

Komentari 298

Policajca pokopali, sindikat od ministra traži hitnu istragu

Policajca pokopali, sindikat od ministra traži hitnu istragu
14

Dino Molnar (27) je na Badnjak prijavio korupciju u policijskim redovima. Nađen je mrtav 21. siječnja, a njegovi prijatelji ne mogu vjerovati da si je sam oduzeo život

VIDEO

Na mjesnom groblju u Dekanovcu blizu Čakovca u srijedu u 15 sati  uz svoje najbliže, brojne mještane i prijatelje, te kolege iz PU međimurske pokopan je mladi policajac Dino Molnar (27) iz Novakovca. On je 21. siječnja u večernjim satima pronađen mrtav u svom osobnom automobilu na teško pristupačnom terenu blizu Hodošana.

'Nije se uklapao'

Dino se već nekoliko godina teško uklapao u svoju radnu sredinu, smatrajući da u njoj vlada koruptivna atmosfera s kojom se on nije mirio. To ga navelo da pred Božić prošle godine prijavi sve ministru Ostojiću, USKOK – u i vrhu MUP-a navodeći niz nepravilnosti.

Skretao je pozornost na to da je šikaniran i da se nad njim radi mobing, a njegovi prijatelji kažu da je bio veliki borac za pravdu i da jednostavno nije želio da ga „proguta“ svakodnevna kolotečina. Uslijed svih događaja iz Čakovca je premješten i u PP Mursko Središće, gdje se također nije mirio sa nekim uhodanim pravilima. Kao mladi policajac istaknuo je želju za napredovanjem, no njegov poznanik kaže da je Dino rekao da na tom radnom mjestu to nikad neće doživjeti. Svjestan cjelokupne situacije, pretpostavlja se da se zbog toga odlučio na čin koji je mnoge naveo na razmišljanje kako je ponekad teško istjerati pravdu. Pucao si je u glavu službenim pištoljem, obučen u policijsku uniformu, a očevidom je utvrđeno da je pronađen nakon deset i više sati od ubojstva, nakon što su njegovi najbliži prijavili nestanak. Njegov stariji brat također je djelatnik PU međimurske.

Glasnogovornik PU međimurske Zdravko Kolarić rekao nam je da će se njegov slučaj preispitati i ako su njegove tvrdnje utemeljene da će odgovorni za sve što ih se optužuje u Molnarovoj prijavi optužuje svakako biti sankcionirani.

Sindikat traži istragu

Sindikat policije poslao je u srijedu dopis ministru Ranku Ostojiću kojim traže istragu Unutarnje kontrole vezano za prijavu koju je prije smrti podnio Dino Molnar.

- Smatramo neprihvatljivim dosadašnje postupanje, kao apsolutno nevjerojatnu činjenicu da je postupanje po navedenoj prijavi ostavljeno djelatnicima PU međimurske, na koje se ista odnosi - stoji u dopisu kojeg potpisuje predsjednik Sindikata Dubravko Jagić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 298
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je