Obavijesti

News

Komentari 18

'Pranje' milijuna: O čemu će Cetinski sad pjevati na sudu?

'Pranje' milijuna: O čemu će Cetinski sad pjevati na sudu?
1

Supružnike Cetinski sumnjiče da su Danku Končaru napravili milijunsku štetu. Muljali su s kupoprodajnim ugovorima. U utorak će sjesti na optuženičku klupu

VIDEO

Supružnici Vinka i Mirko Cetinski u utorak će sjesti na optuženičku klupu zbog mutnih poslova u aferi teškoj 11 milijuna eura. Na Županijskom sudu u Puli sudit će im iskusni sudac Zdravko Garić.

Suokrivljeni uz supružnike Cetinski u aferi, na štetu jednog od najbogatijih Hrvata Danka Končara, je i sin Matteo s još desetak ljudi. Da se radi o jednom od složenijih sudskih procesa pokazuje i činjenica da je sudac zakazao rasprave koje se protežu na po tri dana kroz tri sljedeća tjedna. Za pranje novca i zlouporabu položaja i ovlasti lani u ožujku na 182 stranice optužili su Vinku i Mirka s još devetero pomagača

Tereti ih se da su tijekom 2007., 2008., i 2009. u Rovinju, kako bi se okoristili prilikom kupoprodaje poslovnih udjela u dva trgovačka društva u vlasništvu Končara, određivali, odobravali i naplaćivali veće cijene za poslovne udjele od njihove stvarne vrijednosti te su prisvojili iznos od oko 26 milijuna kuna. Prilikom kupoprodaje zemljišta od fizičkih osoba s prodavateljima usmeno su ugovarali niže kupoprodajne cijene od one koje su navodili u pismenom ugovoru pa su razliku između tako ugovorenih cijena zadržavali za sebe, čime su si pribavili još više od 52 milijuna kuna. 

Prema drugoj optužnici, uz onu rovinjsku skupinu, na čelu druge optužene, tzv. porečke skupine opet su supružnici Cetinski te porečki poduzetnik Drago Radolović s još dvije tvrtke u vlasništvu Radolovića i Cetinskih. 

I u ovom slučaju tereti ih se za pranje novca, zlouporabe položaja i ovlasti, i opet sve na štetu Končarevih tvrtki. U optužnici stoji da su Cetinski i Radolović tijekom 2007. i 2008. određivali, odobravali i naplaćivali veće cijene za poslovne udjele od stvarne vrijednosti, pa su tako u džep stavili nešto više od 90 milijuna kuna. Novac je u pravilu uplaćivan na račune tvrtke Istra Bavaria u vlasništvu Radolovića, koji je dio novca zadržavao za sebe, a dio dijelio s Mirkom i Vinkom Cetinski. 

Osim u novcu, Radolović je Cetinske isplaćivao i u nekretninama. Dobro upućeni u slučaj tvrde da su optužnice protiv Cetinskih i drugih kvalitetno pripremljene s neoborivim dokazima. Najbitniji su im, tvrdi naš sugovornik, ključni svjedoci koji tvrde da su u kući na području Rovinja u siječnju 2008. u jednom navratu u ruke Cetinskima dali 1,5 milijuna kuna, a kasnije još 857.000 kuna. 

Osim započetog sudskog procesa, supružnike čeka još optužba da su krivotvorili dokumente i poticali poreznu inspektoricu Mirjanu Grijak (63) i njezina kolegu da im progledaju kroz prste.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.