Obavijesti

News

Komentari 146

Propao mu je iločki podrum: Nastala rupa duboka 6 metara

Propao mu je iločki podrum: Nastala rupa duboka 6 metara
6

U Iloku se urušila cesta koja je prolazila preko podruma Đure Horvatovića. Nastala je rupa široka 3 i duboka 6 metara. Iz opreza su evakuirali baku koja živi u blizini

VIDEO

Ovo je čudo, da nitko nije stradao, ispričao nam je čitatelj 24sata koji se zatekao na mjestu odrona zemlje u iločkoj Ulici Zrinskih i Frankopana u četvrtak u 11 sati.

- Odronio se komad ceste u dvorište. Srećom, nikog nije bilo u blizini u trenutku odrona, jedino je stradao vodovod, koji su komunalne službe privremeno zatvorile dok ne saniraju klizište - dodao je čitatelj.

Rupa je široka tri, a duboka šest metara. Zvonko Dragun, gradonačelnik Iloka, kaže da je bilo samo pitanje dana kad će se brdo odroniti na tom dijelu grada jer cesta koja je tamo sagrađena 1999. ili 2000. nije zaštićena, a dijelom prelazi i preko privatnih parcela ljudi koji tamo imaju svoje kuće ili podrume.

- Upravo na mjestu na kojem se brdo odronilo cesta je sagrađena na privatnoj parceli i prelazi preko podruma Đure Horvatovića, koji živi u Zagrebu. Dakle, prvo je bio podrum, a tek onda se gradila cesta. Otkad sam preuzeo gradonačelnički mandat, razgovarao sam s gospodinom Horvatovićem obećavajući da ćemo se vrlo brzo morati suočiti s potrebom saniranja cijelog područja - ispričao nam je iločki gradonačelnik Zvonko Dragun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodaje kako je bilo pitanja vremena kada će se brdo odroniti, a cesta uz kuće urušiti.

- Sad više nema oklijevanja, na proljeće počinjemo gradnju potpornih zidova koji će ubuduće spriječiti nove odrone - obećava Dragun.

Dodaje da su iz sigurnosnih razloga jednu baku, koja stanuje u kući u blizini klizišta, privremeno preselili u starački dom u Iloku. Vlasnika podruma ispod brda, odmah su obavijestili o odronu.

- Nažalost, sa strahom da će se to dogoditi živim već godinama i prava sreća je što nitko nije stradao. Ne znam kome i kako je na pamet pala ideja da gradi cestu na takvom terenu bez ikakvih odvodnji vode - kaže Đuro Horvatović.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a