Obavijesti

News

Komentari 838

Monstrum priznao zločin: Ubio sam Antoniju Bilić i bacio tijelo

Monstrum priznao zločin: Ubio sam Antoniju Bilić i bacio tijelo
23

Policija je na izvanrednoj konferenciji za novinare potvrdila da Dragan Paravinja (43) priznao ubojstvo Antonije Bilić (17). Paravinju su u nedjelju uhvatili u BIH

VIDEO

23.40 -  Antonijina obitelj, prijatelji i sumještani su u šoku. U Drnišu je tuga na svakom koraku. Antonijine fotografije još uvijek su na gotovo svakom stupu i na svakom izlogu. Njezin otac Mile kaže kako se još nada da je Antonija živa...   

22.58 - Odmah nakon potvrde MUP-a kako je osumnjičeni Dragan Paravinja priznao ubojstvo Antonije Bilić, premijerka Jadranka Kosor razgovarala je s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem te je naložila da se poduzme sve kako bi Paravinja bio izručen Hrvatskoj i da odgovara pred hrvatskim pravosuđem. 

22.12 - Gojko Vasić, direktor policije Republike Srpske i Milijan Brkić, zamjenik glavnog ravnatelja policije Republike Hrvatske su na izvanrednoj konferenciji za novinare u nedjelju u 22 sata u Banjoj Luci rekli kako je Dragan Paravinja priznao ubojstvo Antonije Bilić. Rekao je i kako je tijelo bacio no nisu htjeli reći gdje jer trenutno obvještavaju obitelj. Također su rekli kako policija još provjerava navode Dragana Paravinje s obzirom na njegove prijašnje iskaze. Tijekom ponedjeljka policija će pretražiti mjesto koje je Paravinja naveo i na kojem se navodno nalazi tijelo. Nakon toga će kažu u policiji imati nove relevantne podatke. 

Rekli su i kako će, ako nađu tijelo na mjestu gdje je Paravinja rekao, napraviti obdukciju. Ona će, kažu u policiji, pokazati da li je Paravinja silovao djevojku. 

U policiji su rekli i kako Paravinja nije imao pomagača. 

21.18 - Glas Srpske je objavio kako je Dragan Paravinja (43) priznao policiji da je zadavio Antoniju Bilić (17) i njezino tijelo bacio u rijeku Krku. Ta je informacija neslužbeno potvrđena i za 24sata. No sve dok policija ne nađe tijelo to može biti lažno priznanje pomračenog uma. Policija u Banjoj Luci je zakazala izvanrednu konferenciju za novinare u 22 sata. 

20.08 - Paravinju su odveli na poligrafsko ispitivanje, javljaju Nezavisne novine

20.00 - Nema formalnopravnih razloga da Hrvatska ne zatraži izručenje Dragana Paravinje. U BiH i Srbiji postupak protiv njega je već proveden, no u njegovoj odsutnosti, pa ima pravo na obnovu postupka. Pravosuđe BiH tek treba odlučiti kome će ga izručiti, možda se udovolji starijoj tjeralici (onoj iz Srbije), no praksa u europskim zemljama je da se izručuje onoj zemlji gdje je postupak u tijeku - kazao je zamjenik glavnog ravnatelja hrvatske policije Milijan Brkić u nedjelju popodne u Banja Luci. 

19.46 - Kako neslužbeno doznajemo Dragan Paravinja je policiji priznao kako je Antonia Bilić ušla u kamion i kako je bila živa dok je bila u kamionu te je negirao bilo kakvu umiješanost u njezin nestanak. 

18.18 - Gojko Vasić, direktor policije Republike Srpske i Milijan Brkić, zamjenik glavnog ravnatelja policije Republike Hrvatske, rekli su na konferenciji za novinare u 18 sati kako Paravinju ispituju te kako je komunikativan i odgovara na pitanja. Rekli su i kako ne znaju koliko mu mogu vjerovati sve dok njegove navode ne provjere jer baš nije bio vjerodostojan, a i u pismu je dao lažne navode. Brkić je opovrgnuo navode kako su prekinuli potragu za Antonijom. Rekao je i kako se osobno nada da će je pronaći živu no kako ne isključuje i najgori scenarij. 

17.50 - Nezavisne novine javljaju kako je Paravinja inspektorima rekao kako nema nikakve veze sa nestankom Antonije Bilić. Inspektori hrvatskog MUP-a su mu pokazali dokaze koje su našli u kamionu. Paravinju bi trebali sutra prebaciti u Istočno Sarajevo gdje će dalje odlučiti o postupku.    

17.00 - Nezavisne novine javljaju kako je napuštena kuća u kojoj su našli Paravinju pripadala njegovoj rođakinji Nadi Vidović koja je umrla 27. svibnja. Paravinja je u toj kući spavao.

16.22 - Sarajevo-x.com piše kako su policajci Paravinju pronašli u trošnoj kući koju su već i prije nekoliko puta pretražili. Nije se opirao uhićenju ali je navodno pokušao pobjeći u čemu su ga spriječili policajci. Navodno se Paravinja tijekom uhićenja rasplakao i rekao kako mu je sve 'namješteno u Srbiji'.  

14.14 - Paravinji je određeno 24 sata pritvora. Sada će mu odrediti ekstradicijski pritvor, javlja Dnevnik.hr

Nije bio naoružan ni ozlijeđen kad su ga uhitili, a na sud je stigao u pratnji 10-ak policajaca

14:05 - Dragan Paravinja je uhićen 2,5 km od mjesta gdje je posljednji puta viđen, blizu obiteljske kuće njegova ujaka, prema obroncima planine Motajice. Zatečen je u okolini napuštenog objekta. Kada je spazio policiju pokušao se udaljiti ali nije prižao otpor, rekao je ministar unutarnjih poslova RS Stanislav Čađo na izvanrednoj konferenciji za novinare ispred Centra za javnu bezbjednost Banja Luka.

Dodao je da mu je lice iscrpljeno, jer prethodnih dana je očito bio gladan, no jedan od naših ciljeva i onako je bio da ga iscrpimo kako ne bi pružao otpor ili načinio štetu građanima.

- Da smo htjeli mogli smo ga uhapsiti prvi dan, izjavio je Čađo, a prenosi VLM

13:30 - Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je za Srnu da Paravinja izgleda zapušteno, kao netko tko je 2-3 dana živio bez osnovnih higijenskih uvjeta  te je dodao da će i njega dovesti na press konferenciju u 13.30 sati. Najavio je još jednu konferenciju u 18 sati na kojoj će govoriti policajci iz Hrvatske i RS, javljaju Nezavisne novine

13:20 -  Kako javljaju Nezavisne novine, Paravinju su na sud u Banja Luci doveli sa fantomkom na glavi. Navodno ga je odao mještanin Donjih Srđevića

Policija je u 11.55 sati uhitila Dragana Paravinju (43) u selu Donji Srđevići, potvrdila je to policija RS, ali i Antonijina sestra Ana koja je rekla kako se nada da će Paravinja uskoro biti predan hrvatskom pravosuđu.

- Upravo smo čuli da je uhićen i nadamo se da će uskoro biti izručen Hrvatskoj. Vjerujemo da će biti procesuiran te da će kazneno odgovarati za sve što je učinio ili nije učinio Antoniji. Od njega kao obitelj očekujemo da napokon kaže gdje je Antonija, rekla je Ana. O uhićenju će policija detaljnije izvijestiti na konferenciji za novinare u 13.30 sati u Banja Luci.

- Uhitili smo ga u selu Donji Srđevići u kojem se krio posljednja tri dana. Noću se skrivao u napuštenim objektima, a danju u šumi gdje je i uhićen. Nije mogao pružati otpor. Pokušao je bježati, ali mu nije uspjelo - izjavio za Večernji list Gojko Vasić, direktor policije Republike Srpske i dodao da je u ovim trenutcima Paravinja na putu za Banja Luku gdje će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje u kojem će uz policajce Republike Srpske sudjelovati i hrvatski policajci.

Danas je bio četvrti dan potrage u selu Donji Srđevići i okolici Srpca u Republici Srpskoj. Paravinju, kojeg povezuju s nestankom Antonije Bilić, locirali su u selu Donji Srđevići još 23. lipnja, ali je tada uspio pobjeći policiji. 

Ronioci prekinuli pretraživanje jezera

Ronioci specijalne postrojbe MUP-a tri sata su u nedjelju pretraživali  akumulacijsko jezero Muškovci kod Bilišana, svega sto metara od kuće u  kojoj je u ponedjeljak viđen  Dragan Paravinja sa suprugom. Pet ronioca pregledavalo je dno bez boca s kisikom jer je  jezero plitko. Mještani Bilišana kažu da je u bivšem toku rijeke Zrmanje duboko oko tri metra, a na mjestu gdje su nekoć bila polja, svega metar i pol. Pregled dna obavljali su i uz pomoć razvučenog konopca, no bez rezultata. Oko 12.30 obustavili su pretraživanje koje je bilo najavljeno kao cjelodnevno. Netom prije toga objavljena je vijest o uhićenju Dragana Paravinje.

Podsjetimo da je vještačenje dokaza, vlasi kose, iz Paravinjinog kamiona dokazalo da je nestala Antonija Bilić (17) bila u njegovom kamionu. On je, međutim, u oproštajnom pismu napisao da nema veze s njenim nestankom te da policija treba tražiti crni Mercedes beogradskih tablica. Za njim je bila raspisana i međunarodna tjeralica.

Antonija je nestala 7. lipnja. Zadnji put je viđena na čikolskom mostu kako stopira.

Paravinju dva puta uhitili i pustili?

Paravinja je u Srbiji 2003. godine pravomoćno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja sredinom '90-ih na području Sremske Mitrovice, no prije no što je presuda postala pravomoćna, pobjegao je u Hrvatsku čije državljanstvo ima jer mu je otac rođen u Hrvatskoj. 

Kako se nije javio na izdržavanje kazne, za njim je Srbija raspisala međunarodnu tjeralicu. Dok je radio kao vozač kamiona, zatekao se u Sloveniji 2006. gdje su ga uhitili, ali i pustili nakon što je platio jamčevinu, piše srpski Blic. Paravinja se vratio u Hrvatsku, a srpski pravosudni organi navodno su tada obavijestili Hrvatsku da je bjegunac na njenom teritoriju. Navodno je odgovor obio da Paravinju ne mogu izručiti jer Hrvatska ne izručuje svoje državljane. 

Prije tri godine Paravinju su uhitili i u Njemačkoj, no umjesto da ga izruče, istražni sudac ga je pustio na slobodu, piše Blic. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 838
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca