Obavijesti

News

Komentari 32

'Iskakali smo kroz prozore koji su popucali pod naletom vode'

'Iskakali smo kroz prozore koji su popucali pod naletom vode'
19

Rusija: Spasioci su do sada iz rijeke Volge izvukli 41 truplo, a među poginulima je i pet djece. Turistički brod je potonuo u nedjelju. Na njemu je navodno bilo 208 ljudi

VIDEO

Do sada su spasioci pronašli 41 truplo, a među poginulima je i petero djece, u rijeci Volgi gdje je u nedjelju oko 14 sati potonuo turistički brod, potvrdile su ruske vlasti. Na brodu je navodno bilo 208 ljudi iako je smio prevoziti najviše 120 putnika, javlja AP. Spašeno je 80 ljudi, a nestalo ih je još oko 80. 

Ronioci koju pretražuju rijeku, navodno su vidjeli više trupala zarobljenih na brodu. Prema pričanjima putnika koji su se spasili, evakuacija s broda bila je skoro nemoguća. Jedan izlaz za nuždu, tvrde putnici, bio je zaključan, a drugi zavaren. 

 - Kad je brod počeo tonuti, ljude je uhvatila panika, a nismo mogli van. Iskakali smo kroz prozore kabina koji su popucali pod naletom vode - ispričao je 24-godišnjak koji se dočepao obale za Life.ru. Dodaje da je oko 50-ak djece ostalo zaključano u salonu. Animatori su ih, ispričao je putnik, okupili tamo samo 15 minuta prije nesreće kako bi roditeljima dali mira.  

- Udario nas je val i brod se nagnuo. Djeci su kazali da se ne miču iz salona dok ne provjere što je. Nisu imali pojma da je brod počeo tonuti - ispričao je preživjeli mladić. 

Putnike koji su se spasili pokupio je brod Arabella koji je sat vremena nakon potonuća prošao tim područjem. Malo je nade da će još ikoga pronaći živoga.

- Prema riječima ronioca, šanse da ćemo nekoga naći živog su minimalne - rekla je glasnogovornica ministarstva Irina Andrianova. Dodala je da je na brodu bilo 185 ljudi, dok regionalni ogranak ministarstva u Tatarstanu tvrdi da ih je bilo 199, uključujući 18 neregistriranih putnika. Svjedoci tvrde da je brod potonuo u roku osam minuta. Jedna žena je ispričala za nacionalnu televiziju Rossiya-24 kako joj je kćerina ruka iskliznula iz njene.

- Praktički nijedno dijete nije se spasilo. Bilo ih je mnogo na brodu - rekla je. Predsjednik Dmitrij Medvedev naredio je istragu. 

Brod Bugarska je potonuo tri kilometra od obale sela Sjukejevo u okrugu Kansko-Ustinovski, 800 kilometara istočno od Moskve te leži 20 metara pod vodom. 

- Rijeka je bila prilično mirna, no oluja i kiša su bile jake - rekao je ravnatelj škole u Sjukejevu za Daily Mail. Prve preživjele iz vode je izvukla posada broda Arabella koji je prolazio tim putem, a zatim je u spašavanje poslano više od 80 spasioca s helikopterom koji područje nadzire iz zraka. Na ruskoj televiziji rekli su da je brod izgrađen 1955. u tadašnjoj Čehoslovačkoj te da je nedavno moderniziran. Volga je popularno ljetno odmaralište još od sovjetske ere. Brod Bugarska zaplovio je u subotu do grada Kazana, glavnog grada regije te je bio na povratku kada je potonuo.

Istražitelji su rekli da je brod namijenjen za najviše 120 ljudi, dok ih je u nedjelju bilo 200-tinjak, što je moglo pridonijeti tragediji. Dodali su da je brod imao problema s motorom prije polaska na krstarenje, prenosi MySinchew. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca