Obavijesti

News

Komentari 14

S osmijehom slušao kako ga terete da je mozak pljačke Fine

S osmijehom slušao kako ga terete da je mozak pljačke Fine
1

Ivan Boršić ispričao je da su za pljačku Fine 2005. tlocrt dobili od zaštitara koji im je obećao da će novac biti tamo. Dugogodišnji bjegunac Ante Roso samo se smješkao

VIDEO

Ironično se smješkajući Ante Roso, dugogodišnji bjegunac kojeg su u kolovozu uhitili u Zagrebu, u sudnici Županijskog suda u Zagrebu slušao je kako ga Ivan Boršić tereti da je bio 'mozak' operacije pljačke Fine u Zvonimirovoj u Zagrebu u rujnu 2005. tijekom koje su ubijena dvojica zaštitara.

- Roso mi je rekao da je isprint tlocrta poslovnice dobio od nekog zaštitara. Rekao je da mu trebamo javiti točan datum pljačke, te da će garantirati da će tog dana između 14 i 15 sati u jednoj prostoriji biti vreće s novcem. Dodao je i da prvi koji izađe iz vozila, treba imati kalašnjikov, jer su zaštitari papci te će čim vide kalašnjikov zaleći na pod - svjedočio je Boršić. On je u to vrijeme bio na izdržavanju kazne u Lipovici i predomišljao se da li da sudjeluje u pljački ili ne, a na koncu je kao zamjena za njega upao njegov rođak Ivan Tucman.

- Na kraju je odlučeno da u Finu upadnu Tucman, Ivica Štrk i Dubravko Žugelj, dok se Roso pobrinuo za logistiku - kazao je Boršić. On je, kao čovjek koji je sve znao, odlučio sebi osigurati alibi, te se 5. rujna 2005., na dan pljačke, oko 13 sati vratio u Kaznionicu u Lipovici. Prema Boršićevim riječima, onaj koji je pucao u zaštitare bio je Žugelj.

- Oni su mi poslije pričali kako je to bilo. Žugelj je rekao da zaštitar nije legao na pod već je zapucao, pa je i on uzvratio. Ne znam je li se preplašio ili što, a tko zna možda bih i ja u toj situaciji učinio isto - kazao je Boršić.

Podsjećamo Boršić je zbog svoje uloge u tom zlodjelu, ali i u još nekoliko razbojstva osuđen na 10 godina zatvora. No, kako tijekom tog suđenja nije želio odgovarati na pitanja ostalih suoptuženika Vrhovni sud ukinuo je presude u odnosu na Dubravka Žugelja, koji je nepravomoćno za ubojstvo zaštitara Drage Renara i Stipe Mušana dobio 40 godina, Antu Rosu (koji je bio osuđen u odsutnosti na šest godina), Juricu Tumpaka, Fehka Imamovića i Marija Palića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca