Obavijesti

News

Komentari 294

Sanader ostaje u zatvoru: Sud odbio da se brani sa slobode!

Sanader ostaje u zatvoru: Sud odbio da se brani sa slobode!
7

Ustavni sud je ranije ukinuo presude u slučajevima Hypo i INA-MOL u kojima je Ivo Sanader bio pravomoćno osuđen te je te predmete vratio na ponovno suđenje

VIDEO

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je prijedlog Sanaderovih branitelja da se bivšeg premijera pusti iz istražnog zatvora.

Sanaderova obrana je tražila da ga se pusti na slobodu jer je istekao zakonski rok od tri i pol godine , koliko najdulje može trajati istražni zatvor. Tvrdili su da je Sanader, ako se uključi i vrijeme provedeno u Austriji, proveo u pritvoru tri godine i devet mjeseci . No, sud nije priznao vrijeme provedeno u ekstradicijskom pritvoru te Sanader do daljnjeg ostaje u Remetincu.

- Nakon ove odluke idemo s tužbom na Ustavni sud - rekao je nakon izricanja odluke Sanaderov branitelj Čedo Prodanović .

- Ured se protivio prijedlogu za ukidanje istražnog zatvora. Smatrali smo da je neosnovan i predložili smo da se zahtjev odbije. Sud je to prihvatio i donio odluku za koju smatramo da je u potpunosti utemeljena u zakonu - rekao je Vjekoslav Tolnaj , zamjenik ravnateljice USKOK-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

- Izvanraspravno vijeće je odbilo zahtjev obrane Ive Sanadera za ukidanje istražnog zatvora i pritom se povodilo činjenicom da se, prema dosadašnjoj sudskoj praksi, istražni zatvor u različitim predmetima ne može zbrajati, kao što se prema ustaljenoj praksi Vrhovnog suda u istražni zavor ne može uračunavati vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora kao i vrijeme provedeno u ekstradicijskom zatvoru - objasnio je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić .

VIDEO

Podsjetimo, Ustavni sud je ukinuo presude u slučajevima Hypo i INA-MOL u kojima je Sanader bio pravomoćno osuđen te je te predmete vratio na ponovno suđenje. Presude su ukinute, rekao je Ustavni sud, jer Sanaderu nisu osigurana sva jamstva pravičnog suđenja i svi mehanizmi pravne zaštite predviđeni zakonom.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivo Sanader i odvjetnica Sloković o političkom progonu

Pokretanje videa...

24sata Video 00:38
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 294
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a