Obavijesti

News

Komentari 121

Silovali ženu pred roditeljima: Dobili po 5 i 10 godina zatvora

Silovali ženu pred roditeljima: Dobili po 5 i 10 godina zatvora
6

PONOVLJENO SUĐENJE: Vojislav Grčić osuđen je na pet godina, a Ljubinko Radošević na 10 godina za silovanje Zorane Miđić (44) tijekom Domovinskog rata

VIDEO

Poštovani suče, ja ću u zatvoru biti čista obraza, a nisam siguran da ćete nakon ovakve presude i vi biti takvi, rekao je Vojislav Grčić (53), drugooptuženi za silovanje Zorane Miđić (44) tijekom Domovinskog rata u Dalju, koga je sudac Županijskog suda u Osijeku u ponovljenom suđenju osudio na pet godina zatvora. 

Davor Javorović/PIXSELL

Prvooptuženog Ljubinka Radoševića (61), koji je kao i Vojislav Grčić u prvom suđenju u rujnu 2013. godine bio osuđen na 12 godina zatvora, sudac je osudio na 10 godina zatvora. U zatvorsku kaznu uključuje im se i vrijeme koje su proveli u istražnom pritvoru od 28. svibnja 2012. godine, tako da je moguće da Ljubinko Radošević, koji se i nakon prve presude bio zahvalio suci da mu je tako "pokvario krsnu slavu", vrlo brzo završi na slobodi i nastavi živjeti u rodnom Dalju.

Davor Javorović/PIXSELL

Monstruozan čin

Zorana Miđić, koja je u razgovoru za 24sata dan uoči presude strepila hoće li njezini silovatelji možda biti i oslobođeni, nije skrivala iznenađenje znatno manjim zatvorskim kaznama od onih koje su dobili na prvom suđenju prije skoro dvije godine.

- Ovo je prestrašno! Ne slažem se nikako s tim, ali moram se pomiriti s takvom presudom. Bolje išta nego ništa, premda sam očekivala potvrdu prvih presuda ili čak i veće zatvorske kazne - rekla je Zorana Miđić nakon presude koja ju je i 24 godine poslije ponovo vratila u vrijeme kad su se nad njom monstruozno iživljavali i silovali je pred roditeljima, braćom i sestrom koji su sve morali pod prijetnjom oružja gledati.

Davor Javorović/PIXSELL

Nema dokaza da je sudjelovao u silovanju

Prema pojašnjenju državnog odvjetnika Miroslava Dasovića, sudac je drugooptuženom smanjio prvotnu presudu od 12 godina na pet, jer u ponovljenom postupku nije dokazano da je sudjelovao u silovanju u kući obitelji Gubina.

- Tome je kumovao i iskaz silovane koja je rekla da je drugooptuženog prvi i jedini put vidjela na pisti za šećernu repu gdje ju je silovao u automobilu, a to se dogodilo nakon silovanja u njezinoj obiteljskoj kući. Zadovoljan sam što se u ponovljenom postupku, nakon upornog inzistiranja obrane da se ponovo sasluša Zorana Miđić, sud pokazao razumnim i nije ju htio ponovo zvati, jer bi to zasigurno dovelo do njezine daljnje i dodatne traumatizacije, a što se vidjelo na članovima njezine obitelji koji su na rubu živaca dali svoje iskaze kad su bili suočeni s okrivljenicima - rekao je državni odvjetnik.

Davor Javorović/PIXSELL

Trajni poremećaj duševnog stanja

Sudac Zvonko Vekić i u ponovljenom suđenju Zoranin iskaz s prvog suđenja prihvatio kao vjerodostojan, a Ljubinkov i Vojislavov čin silovanja pred roditeljima nesretne žene nazvao je "krajnje okrutnim, bešćutnim i bezobzirnim". Naime, Ljubinko Radošević i Vojislav Grčić silovali su Zoranu pred očevim očima, a isto su učinili i pred maloljetnim sestrama te bratom i majkom, kojima su za to vrijeme puške bile uperene u glavu, a majci pod bradom i nož.

- Oni su svojim činom doveli do trajnog poremećaja duševnog stanja Zorane Miđić - zaključio je sudac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca