Obavijesti

News

Komentari 102

Skrivio nesreću pa pobjegao: Vozač ubojica je još na slobodi

Skrivio nesreću pa pobjegao: Vozač ubojica je još na slobodi
4

Policija još traži crni terenac i vozača koji je u kolovozu prošle godine na autocesti kraj Okučana skrivio nesreću u kojoj je poginula Zagrepčanka Anica Gornik (68)

VIDEO

Vozač terenca crne boje Hondi je prišao brzinom od gotovo 200 km/h. Udario ju je sa stražnje strane i nastavio voziti, a Honda je izletjela u kanal kraj ceste.

U automobilu su bili Anica Gornik (68), njezin suprug Vlado (77), kći (38) koja je vozila Hondu i danas sedmogodišnji unuk. Anica je sjedila na mjestu suvozača te je u prevrtanju ispala iz automobila. Preminula je na mjestu. Bilo je to na autocesti A3 Zagreb - Lipovac 25. kolovoza prošle godine oko 16.50 sati blizu Okučana. Vozačica je nakon nesreće rekla istražiteljima da se sve odvijalo u sekundama. Nije dobro vidjela vozilo koje ju je udarilo, a sjećanja o nesreći je, zbog tragičnih posljedica, potisnula. Ona i dijete prošli su s lakšim ozljedama, a teške ozljede zadobio je njezin otac.

- Sjedio sam otraga na desnoj strani, a do mene je bio unuk. Sve je bilo lijepo, vraćali smo se iz Orubice gdje smo bili u gostima kod suprugine sestre. Prije skretanja za Okučane kći je počela pretjecati kamion ispred nas. Vozila je pretjecajnim trakom i samo što nije stigla do kamiona. Odjednom nas je nešto udarilo odostraga. Bio je to trenutak. Znam samo da sam završio između dva prednja sjedala. Više se ničega ne sjećam - rekao nam je tada Vlado Gornik.

Imao je slomljenu lijevu ruku te brojne hematome na tijelu i glavi.

- Samo da ga pronađu i privedu pravdi - kroz suze je tada govorio.

Snimka nadzorne kamere nije bila upotrebljiva

Od stravične nesreće prošlo je godinu dana, a odgovora na njihova pitanja i dalje nema. Snimka nadzorne kamere HAC-a bila je jako loše kvalitete. Na njoj je jedino vidljivo da je nepoznati automobil s desne strane pretekao tri automobila i da se vratio u desni trak, a potom prešao na lijevi pretjecajni trak na kojemu se nalazila Honda u pretjecanju kamiona ispred sebe. Iz snimke policija nije mogla iščitati ni marku vozila, a kamoli registracijski broj.

Policija je do današnjeg dana ispitala brojne svjedoke prometne nesreće, no fantomski džip ni vozača nisu pronašli.

Iz snimke HAC-a, koja je loše kvalitete, nije se mogla iščitati registracija auta

Nadzorne kamere HAC-a snimile su nepoznatog vozača kako pretječe tri automobila u zaustavnom traku. Nakon toga je velikom brzinom prešao u lijevi trak. U njemu je već bila Honda koja je započela pretjecanje kamiona. Nakon udarca vozač terenca nastavio je voziti bez zaustavljanja.

Vozeći u suprotnom smjeru skrivio smrt sestara

Višnja (22) i Gordana (18) Filipović su 15. prosinca 2006. godine s trojicom mladića iz Rijeke autocestom krenule za Zagreb. Višnja je Toyotom Yaris počela pretjecati kamion. Ugledala je svjetla kako jure prema njima. Uspjela je izbjeći direktni sudar, no u nesreći su obje sestre preminule. Vozača koji je vozio u suprotnom smjeru nikad nisu pronašli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je