Obavijesti

News

Komentari 26

Splićanka prijetnjama i lažima 'zaradila' je čak 450.000 kuna

Žena (43) sa splitskoga područja nekima se predstavljala kao društveno utjecajna osoba, drugima kao ugledna liječnica, a trećima kao posrednica u zapošljavanju

VIDEO

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske, u suradnji s kolegama iz Zadra, Zagreba, Dubrovnika i Like dovršili su  kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakinjom sa splitskog područja koja je iznudama i prevarama, u posljednje dvije godine, "zaradila" 450.000 kuna. Nekima se predstavljala kao društveno utjecajna osoba, drugima kao ugledna liječnica, a trećima kao posrednica u zapošljavanju. 

Zagrepčanki prijetila da će otkriti intimne detalje

Policija je sumnjiči da je tijekom 2014. godine hrvatskoj državljanki sa zagrebačkog područja govorila je da je prati i da će članovima njene obitelji i u javnost iznijeti detalje njena intimnog života ukoliko joj ne dostavi 28.000 kuna. Zagrepčanka je to i napravila. 

Splićaninu ponudila super posao

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oštećenom sa splitskog područja, koji je sam stupio u kontakt s njom, predstavila se na telefon kao muškarac. Obećala mu je posao  u renomiranoj, međunarodnoj tvrtki, a kao naknadu oštećeni joj je u više navrata predao 10.800 kuna. Kad je shvatio prevaru vratila mu je 5000 kuna. 

Obećala pomoć u ostvarivanju mirovinskih prava

Tijekom 2012. godine obitelji trećeg oštećenog iz Splita lažno se predstavila kao društveno utjecajna osoba te mu obećala pomoć u realizaciji njegovih mirovinskih prava kao i zaposlenja člana njegove obitelji u renomiranoj, međunarodnoj tvrtki. Tijekom posljednje tri godine na ime raznih pristojbi, troškova povjerenstava i komunikacije dao joj je 320.000 kuna.

Predstavila se kao liječnica

Krajem 2013. prevarantica je preko mobitela upoznala i muškarca s područja Otočca, kojemu se predstavila kao ugledna liječnica i  ponudila mu pomoć u ostvarivanju invalidskih prava. On joj je  na ime raznih troškova u rješavanju invalidnine i povjerenstva koje odlučuje o stupnju invalidnosti od studenog 2013. godine do svibnja 2014. godine uplatio 60.000 kuna. 

Zagrepčaninu rekla da će zaposliti njegove poznanike

Tijekom kolovoza 2014. godine putem telefona osumnjičena je stupila  u kontakt s muškarcem  s područja  Zagreba, predstavila mu se lažnim imenom kao ugledna liječnica te s istim pokušala sklopiti poslovni odnos koji nije realiziran. Ipak, ostala je u kontaktu s oštećenim te mu je, nakon stjecanja povjerenja, ponudila pomoć u rješavanju komunalnih problema. Ponudila mu se i da će mu pomoći u zaposlenju njegovih poznanika. Njega su razni "troškovi" procedure stajali 40.000 kuna. 

Prijavite policiji ako ste oštećeni

Kaznena prijava je  podnesena nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje opisanih kaznenih djela.

Policija poziva sugrađane, koji su na sličan način oštećeni da prijave najbližoj policijskoj postaji ili nazovu broj 192. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a