Obavijesti

News

Komentari 41

Strahuju od popuštanja nasipa Trebež, evakuirali su mještane

Strahuju od popuštanja nasipa Trebež, evakuirali su mještane
8

Još nema naznaka da bi nasip popustio, ali Sisak se sprema za eventualnu evakuaciju mještana. Već su evakuirali petero starijih ljudi iz Žabna i Starog Pračna

VIDEO

Iako je zaustavljen rast vode na sisačkom području, pojavila se nova opasnost. Riječ je o nasipu Trebež, dugom 5 kilometara, koji je već danima pod pritiskom vode iz Lonjskog polja, a strahuje se da bi zbog dužeg namakanja i pritiska golemih količina vode, mogao popustiti i potopiti cijelu Donju sisačku Posavinu. 

Zasad nema naznaka da bi nasip popustio pod golemim količinama vode, ali preventivno, Sisak se sprema za eventualnu evakuaciju mještana iz naselja na tom području. U tom bi slučaju val mogao ugroziti naselja Gušće, Svinjičko, ali i Galdovo, gradsko naselje Siska.  

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić najavio je u ponedjeljak da će stanovnici biti smješteni po školskim sportskim dvoranama u Sisku, a pri evakuaciji očekuje se pomoć vojske. Također je predloženo da u naseljima na tom području, na kojem bi val mogao ugroziti stanovništvo, škole obustave rad.

Evakuirali petero starijih mještana

Iz nekoliko kuća u selima Žabno i Staro Pračno evakuirani su stariji mještani. 

 - Pet starijih osoba iz poplavljenih kuća morali smo evakuirati u Sisak kako bi imali nužnu skrb. Uz ekipe Hrvatskih voda, pomažu nam vatrogasci iz Topolovca, Sela i Grede. Neobjašnjiv je iznenadni prodor vode s Odranskog polja iz smjera Velike Gorice na koji nismo bili spremni - rekao je za HRT predsjednik Mjesnog odbora Matija Žugaj. 

Vodeni val Save, koja odvodnim kanalom odlazi u Lonjsko polje, uništio je most iznad kanala koji je izgrađen prije dvije godine. Mještani sela Hrastelnica i Palanjek, koja most povezuje, i ranije su tvrdili kako je most loše napravljen, a oštećenja su samo potvrdila strahove. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca