Obavijesti

News

Komentari 13

Suđenje: Pijan izbo susjeda jer je bacao poštu preko ograde

Presudu za pokušaj ubojstva iz siječnja Josip Bočkai neće dočekati jer je preminuo u lipnju, a na sudu će se utvrditi je li njegova smrt povezana s ranjavanjem

VIDEO

Svađa Josipa Bočkaja (81) i Tomislava Milkovića (52), koja je u siječnju u Đakovu kulminirala Tomislavovim ubodom nožem u leđa svojeg gotovo 30 godina starijeg susjeda, trebala je prije nekoliko dana dobiti i svoj sudski rasplet, međutim Tomislav se nije pojavio na prvom sudskom ročištu. 

Presudu za pokušaj ubojstva iz siječnja, nažalost, Josip Bočkai neće dočekati jer je preminuo u lipnju, a na sudu će se utvrditi je li njegova smrt izravno povezana s posljedicama teškog ranjavanja. Inače, Tomislav Milković je na svog susjeda bio nasrnuo u teškom alkoholnom deliriju, policija mu je izmjerila čak 2,97 promila alkohola u krvi.

Prema optužnici, susjedi su se posvađali 21. siječnja u večernjim satima kad je vidno pijani Tomislav Milković upao u Bočkajevu kuću u Đakovu. Prvo ga je nožem oštrice 14,5 centimetara ubo u leđa, pritom mu probivši plućno krilo, a onda i u prsa. Josip Bočkai je oteturao do drugog susjeda potražiti pomoć. Dok je posrtao ulicom snimile su ga kamere iz obližnje kuće, a te snimke su došle u posjed policije i poslužit će kao dokaz protiv Milkovića.

Prema riječima Tomislava Milkovića izrečenim u istrazi, njegova pošta je dolazila u Josipov poštanski sandučić, a Josip mu je zbog toga znao često prigovarati i bacati pisma. Kobnog dana je, tako, Josip bacio preko ograde omotnicu naslovljenu na Tomislavovu kćer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Otišao sam k njemu i ubo ga, ispričao je Milković ne sjećajući se svih detalja i tvrdeći da nije bio pijan – popio je, kaže, "nekoliko kratkih pića, a nakon ovoga još dva piva".

Josip Bočkai je, pak, u istrazi utvrdio da mu je susjed banuo na vrata i zamolio ga da mu pokaže gdje je toalet, a kad je ustao da mu pokaže kamo treba ići, "osjetio je snažnu bol i udarac u leđa, pa još jedan udarac u prsa".

- Uspio sam uhvatiti nož i zaustaviti napad, rekao je Josip i oteturao do susjeda, dok je Tomislav Milković otišao u njegovu dnevnu sobu.

Bočkaja su hitno operirali u osječkom KBC-u i zadržali desetak dana na liječenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor