Obavijesti

News

Komentari 465

Mamiću su odredili pritvor, a van može ako plati 14 mil. kn

Mamiću su odredili pritvor, a van može ako plati 14 mil. kn
15

Zdravku i Mariju Mamiću je sutkinja odredila istražni zatvor koji je zamijenila jamčevinama od 14 odnosno pet milijuna kuna. Damir Vrbanović ostaje na slobodi

VIDEO

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Erna Dražančić je u četvrtak navečer odredila Zdravku Mamiću istražni zatvor koji je zamijenila za jamčevinu u iznosu od 14 milijuna kuna . Jamčevinu može platiti u gotovini i/ili nekretninama.

Sutkinja je odbila zahtjev USKOK-a koji je tražio istražni zatvor za Damira Vrbanovića. Vrbanović će večeras biti pušten i branit će se sa slobode.

- Gospodin Vrbanović izlazi na slobodu čim se napiše rješenje. Dobio je mjere zabrane prilaza svjedocima - kazao je Mate Matić, odvjetnik Damira Vrbanovića.

VIDEO

Zdravko i Mario Mamić te Igor Krota i Sandro Stipančić večeras idu u Remetinec.

Za Marija Mamića sutkinja je odredila istražni zatvor koji je zamijenila jamčevinom od pet milijuna kuna. Za Igora Krotu je odredila istražni zatvor koji je zamijenila jamčevinom od dva milijuna kuna, a Stipančiću je odredila jamčevinu od četiri milijuna kuna.

VIDEO

Zdravku Mamiću su vratili prijašnju jamčevinu koja je iznosila sedam milijuna kuna i sada odredili novu. Istražni zatvor mu je određen kako ne bi utjecao na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Mariju Mamiću je istražni zatvor određen zbog opasnosti od bijega, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i da ne bi utjecao na svjedoke. Zbog ta ista tri razloga istražni je zatvor određen i Sandru Stipančiću, dok je Igoru Kroti određen istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Damiru Vrbanoviću i dalje vrijedi jamčevina iz prethodnog postupka od milijun kuna, odlučio je sud.

'USKOK će se žaliti'

Tonći Petković, zamjenik ravnateljice USKOK-a, kazao je da će se USKOK na odluku suda žaliti. Odgovarajući na novinarska pitanja vezano uz jamčevinu, kazao je da je stav USKOK-a po tom pitanju poznat, odnosno da na koncu uvijek ispadne da onaj tko ima novca izađe van, dok onaj koji ga nema ostane u istražnom zatvoru. Upitan pak misli li da USKOK ima jak slučaj, Petković je odgovorio: Mi mislimo da imamo, obrana misli da nemamo, pa ćemo se valjda naći negdje na sredini.

Podsjetimo, u srijedu su uhićeni Zdravko Mamić , izvršni predsjednik Dinama, njegov sin Mario , izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović te dvojica poduzetnika Igor Krota i Sandro Stipančić.

Mamići i Vrbanović su noć proveli u pritvoru. Jutros su u USKOK-u ispitani Krota i Stipančić. USKOK petoricu sumnjiči za počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i zlouporabu povjerenju u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja i za njih je tražio istražni zatvor. Terete ih da su preko firmi u Švicarskoj, Velikoj Britaniji i Hong Kongu izvlačili novac iz Dinama. Dinamo je navodno oštećen za najmanje 78.595.841,17 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 465
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"