Obavijesti

News

Komentari 60

Talijani su gledali Horvatinčića, bili su mrtvi kad su pali u more

Talijani su gledali Horvatinčića, bili su mrtvi kad su pali u more
3

Sutkinja je dala nalog za Horvatinčićevo neurološko vještačenje, vezano za njegove vazovagalne sinkope koje uzrokuju iznenadne nesvjestice, na koju se poziva obrana

VIDEO

Na  suđenju poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja pomorske prometne nesreće sa smrtnim ishodom u četvrtak je saslušana sudska medicinska vještakinja Marija Definis Gojanović.

- Mišljenja sam da se u trenutku udara Francesco Salpietro nalazio u kokpitu jedrilice. Stajao je na nogama i svojom lijevom stranom je bio okrenut nailazećoj jahti. Sve ozljede prouzročene su tupim predmetom, najvjerojatnije pramcem jahte. Tijelo je odbačeno u more preko lijeve strane broda. Njegova supruga se također nalazila na nogama u kokpitu, kraj lijeve klupe, okrenuta prsima prema jahti. Nakon udara, u kojem je zadobila prijelome prsnog koša i kralježnice, i njeno je tijelo odbačeno u more preko lijevog boka jedrilice. Obdukcijom nisu registrirani tragovi utapanja iz čega proizlazi da su oboje u trenutku kontakta s morem već bili mrtvi - svjedočila je Definis Gojanović.

Tražit će se dodatni radarski snimci

Sutkinja Maja Šupe djelomično je prihvatila zahtjev obrane za nadopunom prometno-tehničkog vještačenja, u kojem će se zatražiti dodatni radarski snimci, jer su branitelji Branko Baica i Velimir Došen bili nezadovoljni vještačenjem vještaka prometno-pomorske i brodograđevne struke koji su na prethodnom ročištu zaključili da je Horvatinčić imao čitave četiri minute da brodom koji je jurio brzinom od 25 čvorova učini neki manevar kako bi propustio jedrilicu koja je imala prednost prolaza. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sutkinja je djelomično prihvatila i zahtjev obrane za medicinskim vještačenjem Tomislava Horvatinčića. Dala je nalog za njegovo neurološko vještačenje, vezano za njegove vazovagalne sinkope i njihov utjecaj na optuženika. Obrana, naime, tvrdi da je sinkopa, iznenadna nesvjestica, kriva što Horvatinčić nije poduzeo ništa da izbjegne sudar.

Diplomatskim putem će se pozvati svjedoka iz Njemačke

Također, određeno je da će se diplomatskim putem na svjedočenje pozvati Klaus Fuch, njemački nautičar koji je nakon sudara pomagao Horvatinčiću i njegovoj suputnici Anici Dilber Đerđe, a koji se prvi puta nije odazvao pozivu. 

Horvatinčića podsjetimo, terete da je 16. kolovoza prošle godine oko 11 sati ispred Primoštena uzrokovao svojim gliserom pomorsku prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje talijanskih jedriličara. 

Sljedeće ročište je zakazano za 6. svibnja 2013. u 9.30 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.