Obavijesti

News

Komentari 100

Tragedija: Pokušala odčepiti odvod, no zaglavila se i umrla

Tragedija: Pokušala odčepiti odvod, no zaglavila se i umrla
5

Zbog svađe u obitelji začepljena je zajednička cijev i postavili su novu. Eva Šivak (56) iz Kobiljaka je pokušala osposobiti staru, no pala je na glavu i zaglavila unutra

VIDEO

Rekla mi je tu večer da ide probati odčepiti cijev u šahtu kroz koju idu slivne vode. Tražila me je čekić i odvijač te otišla. Izašao sam malo nakon nje na dvorište i čuo lupanje. Odjednom je ono stalo.

Jedva je to izustio Mladen (57), nevjenčani suprug preminule Eve Šivak (56). Ona je u utorak ušla u šaht kraj kuće u Kobiljaku kraj Sesveta. U njega je ušla glavom te se zaglavila.

- Derao sam se: ‘Evica, Evica!’ i dotrčao do nje. Pokušao sam je izvući, no nisam uspio. Ušla je glavom prema dolje i samo su joj noge virile iz otvora - rekao nam je potreseni Mladen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

24sata Video 00:19

Pozvao je u pomoć susjede koji su odmah istrčali iz kuće. Uz pomoć još dvojice jedva su izvukli Evu. Nije davala znakove života. Pozvali su odmah Hitnu pomoć i vatrogasce.

- Probali smo je reanimirati, ali nismo uspjeli. Davali smo joj umjetno disanje, položili je na bok i izvadili jezik iz grla, no ništa nije pomoglo - rekao je nemoćno suprug.

Ubrzo su stigli liječnici koji su samo mogli konstatirati smrt. Tijelo preminule Eve prevezli su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. Ondje će otkriti pravi uzrok smrti. Njezina obitelj sumnja da ju je ubio plin koji je vjerojatno bio u otvoru . Udahnula ga je te se onesvijestila pa nije uspjela pozvati nikoga u pomoć.

- Unutra je bila svega nekoliko minuta. Svi smo bili u kućama, ali ne znamo zašto nije imala mira da je baš tada morala odštopavati cijev - rekli su nam Evini neutješni susjedi. Samo nekoliko sati prije zajedno su sjedili te im je pomagala oko rajčice koju su izvadili iz vrta. Zbog začepljenog odvoda izgubili su prijateljicu.

- To je šaht s cijevima koji smo sagradili prije nekoliko godina, a nalazi se na zemlji članova obitelji. Cijevi smo morali ondje provući jer svaki put kad padne kiša, potopi nam dvorište. Ta voda se zadržava pa mjesec dana ne možemo ući u vrt - pojasnio je Mladen. No zbog loših obiteljskih odnosa prije osam godina cijev je začepljena vjerojatno kamenom. Problemi sa zadržavanjem vode su se opet vratili pa je obitelj bila primorana iskopati novi odvod za kanalizaciju i oborinske vode.

Eva se, kako kažu, nije mogla pomiriti s tim.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a