Obavijesti

News

Komentari 139

Tragedija u Nuštru: "Bili su nasmijani i uzorni muž i žena"

Tragedija u Nuštru: "Bili su nasmijani i uzorni muž i žena"
11

RAZVALIO VRATA: Ivan Vestić (32) trebao je s ocem ići na posao. Nije se javljao. Otac je provalio u stan provjeriti što je bilo te je zatekao sina i snahu (31) mrtve

VIDEO

Dječaka (6) u četvrtak ujutro probudila je buka. Ušao je u sobu na katu kuće u Matoševoj ulici u Nuštru nedaleko od Vinkovaca te ugledao mrtva tijela roditelja Ivana (32) i Dragice Vestić (31).

Neslužbeno smo saznali da je Ivan tijekom noći, još se ne zna u koje doba, u bio suprugu Dragicu i to, najvjerojatnije, gušenjem ili davljenjem, a potom se pokušao ubiti zarezivanjem nožem . Kad to nije uspio, objesio se. Njihovo dvoje malodobne djece u dobi od dvije i šest godina u međuvremenu su mirno spavali u susjednoj sobi.

Tijela Ivana i Dragice pronašao je njegov otac iz obližnjih Marinaca koji je došao po njega voziti ga na posao u jednu osiguravateljsku tvrtku u kojoj je radio kao njihov zastupnik. Kad se Ivan nije javio na učestale telefonske pozive, otac je ušao u kuću i otišao u stan na katu provjeriti što se događa. Stan je bio zaključan i nitko se nije javljao te je morao provaliti vrata.

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Tijela su bila na krevetu

Kad je ušao unutra, imao je što vidjeti - mrtvoga sina i snahu koja je nepomično ležala u krevetu.

Stravičan prizor koji je njihov maleni sin zatekao jamačno će ostaviti trajne posljedice te je vjerojatno da će dječak trebati psihološku pomoć, smatraju stručnjaci. Buka je probudila i Ivanovu sestru i njezina supruga , koji žive u prizemlju iste kuće, pa je na kat otišla vidjeti što se događa, a dotrčao je i njihov malodobni sin . Ivanov otac je o svemu obavijestio policiju.

U policiji su tek šturo izvijestili javnost da su u stanu na katu obiteljske kuće u Nuštru u četvrtak u 7.30 sati pronašli dva tijela i da "postoje indicije koje upućuju na sumnju da je riječ o nasilnoj smrti, tj. ubojstvu i samoubojstvu".

Po završetku kriminalističkog istraživanja, koje uključuje očevid, obdukciju i druge radnje po zahtjevu i nalogu državnog odvjetnika, znat će se točni uzroci i okolnosti ovoga događaja , naveli su u vukovarskoj policiji.

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Prijatelji u šoku i nevjerici

- Jesu li se svađali? Što se dogodilo? Je li netko nešto čuo? Gdje su bila djeca? - pitali su se njihovi prijatelji koji su se u četvrtak počeli okupljati oko obiteljske kuće u kojoj su živjeli supružnici.

Od šoka i nevjerice zbog vijesti koja ih je zatekla doslovno su padali u nesvijest . Nitko nije mogao ni pomisliti da bi jedan uzoran bračni par, kakvim su svi doživljavali Ivana i Dragicu, mogao tako tragično okončati svoje živote i u crno zaviti svoje obitelji.

U Matoševoj ulici nitko od susjeda s kojima smo razgovarali nije mogao reći nijednu lošu riječ o Ivanu i Dragici. Štoviše, svi su ih smatrali uzornim bračnim parom koji je živio prilično samozatajnim životom.

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Živjeli su samozatajno

Prema riječima njihovih rođaka, nikad nitko nije ni osjetio, a kamoli vidio ili čuo da među Ivanom i Dragicom postoje neki problemi koji su kulminirali obiteljskom tragedijom.

- Štoviše, oboje su bili veseljaci, raspoloženi i nasmijani ljudi . Teško mi je razumjeti sve ovo što se dogodilo i ne mogu to prihvatiti - rekao nam je Ivanov rođak s kojim smo razgovarali dok je policija obavljala očevid na katu kuće.

Brižno su prikupljali svaki trag koji bi mogao objasniti kako je došlo do ove tragedije.

Članovi obitelji Ivana i Dragice toliko su bili šokirani zatečenim da satima nisu mogli razgovarati s policijskim istražiteljima. U šoku su bili i susjedi koji policiji ništa nisu mogli naznačiti kao pozadinu tragedije. Tek se moglo čuti da su živjeli uzoran obiteljski život.

Pokretanje videa...

24sata 00:15
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!