Obavijesti

News

Komentari 50

U Hrvatskoj će mu suditi za ubojstvo navijača Sarajeva

U Hrvatskoj  će mu suditi za  ubojstvo navijača Sarajeva
4

Olivera Knezovića tereti se za ubojstvo navijača nogometnog kluba Sarajevo 2009. u Širokom Brijegu, šest pokušaja ubojstva te dovođenje u opasnost ljudi

VIDEO

Županijski sud u Zagrebu u četvrtak je potvrdio optužnicu protiv Olivera Knezovića koga Županijsko državno odvjetništvo tereti za ubojstvo navijača nogometnog kluba Sarajevo Vedrana Puljića 4. listopada 2009. u Širokom Brijegu, šest pokušaja ubojstava te dovođenje u opasnost ljudi općeopasnom radnjom. 

Naime, kako Knezović ima i hrvatsko državljanstvo, BiH je prepustila njegov kazneni progon hrvatskom pravosuđu.

U optužnici stoji da je Knezović ispred nogometnog stadiona u Širokom Brijegu na kojem se trebala odigrati utakmica između Širokog Brijega i Sarajeva tijekom navijačkog sukoba policajcu iz korica istrgnuo službeni pištolj, istrčao na cestu i s pedesetak metara ispalio 10 hitaca prema većem broju navijača Sarajeva, policajcima i građanima.

Osim Puljića, koji je odmah preminuo od hica u glavu, Knezović je dvojici navijača Sarajeva nanio ozljede opasne po život pogodivši ih u bedro, odnosno grudni koš. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nadalje, tvrdi tužiteljstvo, jednog čovjeka pogodio je hicem u desnu ruku, drugom je prostrijelio vrat, trećeg je pogodio u desnu potkoljenicu, a četvrtog u lijevu natkoljenicu.

Predao se policiji pa pobjegao iz zatvora

Knezović se istog dana predao policiji i priznao da je pucao na Horde zla, navijače Sarajeva. Nedugo nakon toga pobjegao iz zatvora u Širokome Brijegu, što su mu omogućila dvojica policajaca koji su osuđeni na pet mjeseci zatvora, ali su im presude nakon žalbi već dva puta ukinute. 

Krajem listopada 2009. Knezović je u Zagrebu uhićen na temelju međunarodne tjeralice, no kako BiH Hrvatskoj tada još nije prepustila njegov kazneni progon pušten je na slobodu nakon što je na sudu dokazao da je hrvatski državljanin.

Nakon što je sud u četvrtak potvrdio optužnicu slijedi pripremno ročište na kojem će odrediti svjedoke koji će se ispitati, dokaze koji će se provesti te datum početka suđenja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)