Obavijesti

News

Komentari 74

U petak nova presuda Draganu Paravinji za ubojstvo Antonije

U petak nova presuda Draganu Paravinji za ubojstvo Antonije
3

Odvjetnik obitelj Antonije Bilić rekao je kako očekuje da će presuda biti identična presudi s prvog suđenja kada je Dragan Paravinja osuđen na 40 godina zatvora

VIDEO

U ponovljenom kaznenom postupku protiv Dragana Paravinje (46), optuženog za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne autostoperice Antonije Bilić te pokušaj silovanja još jedne autostoperice, na Županijskom sudu u Šibeniku u četvrtak su optužba i obrana iznosili završne riječi. Izricanje presude je najavljeno za petak u 10 sati. 

- Očekujem da će presuda biti identična presudi s prvog suđenja - rekao je nakon ročišta pravni zastupnik oštećene obitelji Bilić, splitski odvjetnik Vinko Ljubičić.

Suđenje se ponavljalo jer je Vrhovni sud RH zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja djelomično ukinuo presudu kojom je sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Nives Nikolac 19. listopada 2012. godine osudilo Dragana Paravinju na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva Antonije Bilić te još jednog pokušaja silovanja. 

Antonija Bilić nestala je 7. lipnja 2011. godine nakon što je stopirala na Čikolskom mostu u Drnišu, a Dragan Paravinja uhićen je 25. lipnja 2011. u Donjim Srđevićima kraj Banja Luke u BiH.

Mjesec dana kasnije izručen je Hrvatskoj i od tada je u šibenskom zatvoru. Tijekom čitavog boravka u pritvoru i tijekom suđenja Paravinja je nastojao onemogućiti odvijanje postupka, kako svakodnevnim pisanjem podnesaka i drugim pravnim sredstvima, tako i izazivanjem nereda, vrijeđanjem, štrajkom glađu, samoozlijeđivanjem...

Zbog neprimjerenog ponašanja, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja suda još 30. siječnja je udaljen iz sudnice i nije se smio pojaviti do zaključenja dokaznog postupka. 

U zatvoru ga vezali i nadzirali cijelu noć

U srijedu navečer doveli su ga u Šibenik iz bolnice za osobe lišene slobode u zagrebačkoj Svetošimunskoj, da bi u šibenskom zatvoru odmah nastavio raditi nered te su ga stražari morali vezati i nadzirati ga čitavu noć. 

Nastavio vrijeđati, opet ga izbacili iz sudnice

U četvrtak ujutro je također i u sudnici nastavio s vrijeđanjem i drugim neprimjerenim ponašanjem, zbog čega je u jednom trenutku sutkinja Nives Nikolac bila prisiljena udaljiti ga iz sudnice. 

Ne mora biti na izricanju presude

Paravinja ni ne mora nazočiti izricanju presude najavljenom za petak u 10 sati, a hoće li biti u sudnici, to će ovisiti jedino o njegovom ponašanju.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa