Obavijesti

News

Komentari 65

‘U posljednji tren smo mladića izvukli iz gorućeg automobila’

‘U posljednji tren smo mladića izvukli iz gorućeg automobila’
3

Silvio Justić (45) vozio je iz Benkovca prema Zadru. Automobil koji ga je pretekao kod Škabrnje, sletio je s ceste i zapalio se. Silvio je odmah pritekao upomoć

VIDEO

Automobil je gorio, a iz njega su se čuli jauci i zapomaganje vozača. Pokušavao sam otvoriti vozačeva vrata da izvučem čovjeka za volanom, nogu zaglavljenih ispod komandne ploče, no bez uspjeha.  Vatra se širila velikom brzinom i bilo me strah da neću uspjeti. Uto sam začuo zapomaganje van auta i vidio ženu uz desnu  stranu  vozila. Odnio sam je na rukama 15-ak metara dalje, da je vatra ne dohvati i požurio nazad - kazao nam je Silvio Justić (45) bivši policajac iz Benkovca. 

On je nekoliko minuta prije u nedjelju oko 2.30 sati  vozio iz Benkovca prema Zadru. Automobil koji ga je pretekao kod Škabrnje, sletio je s ceste i zapalio se u vinogradu. Dugogodišnje policijsko iskustvo Silvija je natjeralo da se vrati i vidi o čemu se radi. Čim je pokušao pomoći vozaču i sklonio suvozačicu na sigurno, čuo je da stiže još jedan automobil. Potrčao je po pomoć, ali je upao u metar dubok jarak uz cestu.  Izvukao se na vrijeme i uspio zaustaviti  automobil s dva mladića te im je kazao da nazovu pomoć jer je njegov mobitel stradao u jarku. Sva trojica potom pojurila su pomoći vozaču u zapaljenom automobilu.

- Vatra je već bila blizu volana. Uspio sam otvoriti stražnja vrata, a dečki su iščupali suvozačeva. Otkopčao sam mu pojas kojim je bio vezan i uspjeli smo ga izvući kroz suvozačeva vrata i skloniti metar od automobila kad je plamen naglo progutao cijeli automobil. Uspjeli smo u zadnji tren. Da smo pet sekundi zakasnili, više ne bismo mogli ništa napraviti od siline plamena.  Uskoro je stigao policijski presretač, kola hitne i vatrogasci te su preuzeli brigu nad polomljenim mladićem i djevojkom koja je slomila ruku. Tek tada smo osjetili nevjerojatnu sreću što je sve dobro završilo - kaže umirovljeni policajac koji je do mirovine i sam radio na očevidima. 

- Vidio sam puno puta zapaljeni automobil, ali nikad u 25 godina posla nisam vidio da je ovako brzo izgorio. Vatra ga je potpuno progutala za manje od 10 minuta. Do volana je gorjelo malo sporije, a onda je buktinja sve progutala - kaže Silvio te dodaje da je samo napravio ono što mu je donedavno bio posao te da vjeruje da bi tako postupio svaki čovjek u toj situaciji. Za dokaz ima i dvojicu nepoznatih mladića koji su nesebično pomogli u spašavanju i kojima zahvaljuje na pomoći. 

Mladiću (32) iz automobilu život je bio u opasnosti, no stanje se ustabililo. Teško je ozlijeđen, ima višestruke lomove i leži u zadarskoj Općoj bolnici. 

- Mladić je operiran i stanje mu je stabilno. Polako se oporavlja i danas mu je bolje - kazao nam je dr. Edi Karuc te dodao da vatra mladića nije dohvatila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa