Obavijesti

News

Komentari 34

Ukinuli presudu: Ponavlja se suđenje M. Kruljcu i ostalima

Ukinuli presudu: Ponavlja se suđenje M. Kruljcu i ostalima
1

Vrhovni sud je ukinuo presudu kojom su Mladen Kruljac, Ivica Batinić, Ivan Rimac, Ivan Mišković, Zdravko Sočković i Željko Garić osuđeni za zloporabu položaja

VIDEO

Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Osijeku iz ožujka prošle godine kojom su nepravomoćno krivima proglašeni šestorica optuženika za aferu Sibinj. Predmet je Vrhovni sud uputio na ponovno suđenje pred izmijenjenim vijećem, priopćili su sa suda. 

Prema optužnici, šestorica se terete da su općinu Sibinj oštetila za 58,2 milijuna kuna, a državni proračun za tri milijuna kuna. 

U ožujku 2014. godine bivši zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, umirovljeni general Mladen Kruljac bio je nepravomoćno osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora, bivši načelnik sibinjske općine Ivica Batinić na šest godina zatvora, a bivši član općinskoga poglavarstva Ivan Mišković na pet godina i šest mjeseci zatvora. Poduzetnik Ivan Rimac bio je osuđen na tri godine i deset mjeseci zatvora, bivši čelnik brodsko-posavskoga HDZ-a Zdravko Sočković na godinu i tri mjeseca, a autoprijevoznik Željko Garić na dvije godine zatvora.

Sumnja se da su zloporabili položaj i ovlasti te poticali na zloporabu istih. Uskok ih je optužio da su od rujna 2007. do sredine 2008. godine u Sibinju, Slavonskom Brodu  i Karlovcu protivno odlukama Vlade kojima je općini Sibinj darovano zemljište radi izgradnje zone malog gospodarstva, omogućili unaprijed dogovorenim tvrtkama i fizičkim osobama stjecanje prava vlasništva nad velikim parcelama visoko vrijednoga građevinskog zemljišta ispod stvarne vrijednosti. 

Teretilo ih se da su se, s namjerom da prije prodaje zemljišta dodatno povećaju njegovu vrijednost, s generalom Kruljcem dogovorili o izvođenju radova, nakon čega je HV radove i izvela protivno zapovijedi načelnika Glavnog stožera OS-a, koja zabranjuje uporabu inženjerije na radovima koji nisu za potrebe vojske. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca