Obavijesti

News

Komentari 217

Uskok za svjedoke zove Dinu Drpića, Vladu Kasala, Deverića

Uskok za svjedoke zove Dinu Drpića, Vladu Kasala, Deverića
11

I dok su čelnici Dinama te članovi obitelji Zorana i Zdravka Mamića lako dostupni Uskokovim istražiteljima, Lovren će u srpnju biti na pripremama u Australiji

VIDEO

Nogometni reprezentativci Luka Modrić i Dejan Lovren, predsjednik Dinama i predsjednik izvršnog odbora kluba iz Maksimira - Mirko Barišić, glavni direktor Dinama Tomislav Svetina, financijski direktor Dinama Matej Škegro te članovi obitelji Mamić su među 20 svjedoka na koje bi Zdravko i Zoran Mamić, prema odluci suda, mogli utjecati, pa su zbog toga završili u istražnom zatvoru na mjesec dana. 

Među preostalih 60-ak svjedoka, koliko će, za sada, ispitati tijekom istrage, a na koje Mamići, utvrdila je sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu, ne mogu utjecati su i bivši nogometaši Stjepan Deverić, Vlado Kasalo i Dino Drpić.

I dok su čelnici Dinama te članovi obitelji Zorana i Zdravka Mamića lako dostupni Uskokovim istražiteljima, nogometaš Liverpoola Dejan Lovren sredinom srpnja bit će na pripremama kluba u Australiji, pa bi, ako ga do tada ne ispitaju ili ako ih odvjetnici ne uspiju izvući iz Remetinca, boravak Zdravka i Zorana Mamića u zagrebačkom istražnom zatvoru mogao potrajati.

Ponašao se kao džentlmen

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zdravko Mamić se, neslužbeno doznajemo, u nedjelju pred istražnom sutkinjom ponašao kao pravi džentlmen.

Odmjereno i pristojno bez podizanja glasa i bez spominjanja komunista, jugonostalgičara i udbaša, sat i pol vremena objašnjavao je kako se sklapaju ugovori s nogometašima, kako funkcioniraju nogometna tijela te je detaljno analizirao i pojašnjavao što piše u statutima Hrvatskog nogometnog saveza i Dinama. 

Braća Mamić su kao jamstvo da se brane sa slobode ponudili obiteljsku kuću Zdravka Mamića u Ulici Tuškanac 52. Iako na kući već postoji hipoteka, njezina vrijednost, a Mamići je procjenjuju na 20 milijuna kuna, iako na sudu nisu ponudili elaborat, višestruko je veća od opterećenja koje je sad na toj nekretnini.

Još lani pripremio milijune

No Zdravko Mamić je, gostujući lani u prosincu kod Aleksandra Stankovića u emisiji HTV-a “Nedjeljom u dva”, rekao kako je pripremio jamčevinu u slučaju da ga uhite, pa ne bi bilo iznenađujuće kad bi uskoro ponudio nekoliko desetaka milijuna kuna kako bi se on, a i njegov brat, branili sa slobode.

U međuvremenu Uskok je rješenje o provođenju istrage odvjetnicima osumnjičenih poslao poštom, pa će Mamići, dok njihovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković ne dobiju rješenja, prouče ih te napišu i predaju žalbe, ostati u ćelijama. Time je Uskok dobio nekoliko dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 217
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.