Obavijesti

News

Komentari 607

Kraj agonije za obitelj: Analiza potvrdila - to je Antonia Bilić!

Kraj agonije za obitelj: Analiza potvrdila - to je Antonia Bilić!
8

Uzeti su uzorci iz kostiju i zuba za genomsku DNK analizu. Usporedili su ih s ostalim članovima obitelji i utvrđeno je sa sigurnošću da je riječ o nestaloj Antoniji

VIDEO

DORH je na konferenciji za novinare u četvrtak u 20 sati potvrdio kako kosti, koje su pronađene kod Josipdola, pripadaju Antoniji Bilić (17). Podsjetimo, Antonia je nestala u lipnju prošle godine, a za njezino ubojstvo osuđen je Dragan Paravinja (44) na 40 godina zatvora.

Na konferenciji za novinare večeras su rekli kako je DNK analiza kosti završena danas u 17.30 sati. 

Predstojnik Zavoda za sudsku medicinu  ponovio je kako su kosti nepoznate osobe dobili na analizu u srijedu te su utvrdili da je riječ o mlađoj ženskoj osobi, staroj između 18 i 20 godina. U utorak su, osim kostiju pronađene i kosa tamne boje te tamno plave traperice. 

Uzeti su i uzorci za DNK analizu, a na temelju uzoraka iz kostiju i zuba koje su usporedili s ostalim članovima obitelji genomskom analizom DNK utvrđeno je sa sigurnošću od 99,9 posto da je riječ o Antoniji Bilić. 

- Nakon obdukcije u jutarnjim satima dobili smo u laboratorij i naknadne uzorke i kosti N.N. osobe, a pravovremeno smo iz Centra za forenzična istraživanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić dobili nesporne uzorke članove obitelji i njihove genotipe, tj. elektroforegrame koje su kolege iz MUP-a napravili već u prethodnom tijeku postupka. Analizom genomske DNA uzorka kosti i zuba, moram reći i DNA kose no međutim detektirana količina DNA koja nije bila dovoljna da bi se dobio genotip iz kose, ali je uspješno dobiven iz uzorka kosti i zuba. Usporedbom tog genotipa nestale osobe i članova obitelj, gdje smo imali majku, oca i dvije sestre, došli smo do statističke vjerojatnosti od 99,99999999 posto da je N.N. osoba tražena kći Milke i Mile Bilić, te sestra Katarine i Ane Bilić. Tako da smo definitivno utvrdili da se radi o Antoniji Bilić – rekao je Milovan Kubat, voditelj DNK laboratorija Zavoda za sudsku medicinu i dijagnostiku .

Iz dostupnih kostiju nisu uspjeli utvrditi uzrok smrti

Strinović je rekao kako da uzrok smrti mlade Drnišanke iz kostiju nisu uspjeli utvrditi.  

- Temeljem kostiju koje smo dobili na analizu nismo uspjeli utvrditi nikakve ozljede i nikakve tragove koji bi upućivali na uzrok smrti što je kod ovakvih slučajeva moguće i često, pošto mi imamo iskustva s ovakvom vrstom obrade posmrtnih ostataka iz Domovinskog rata. No, u ovom slučaju ne znamo uzrok smrti na temelju obdukcije koju smo izvršili – rekao je Strinović.

Kosti su podsjetimo, pronađene u utorak u blizini Josipdola, odnosno nedaleko odmorišta Modruš na kojem je lociran posljednji signal mobitela Antonije Bilić. 

Prizmić: Teren smo pretražili, možda je tijelo bilo zakopano

Zadnje vrijeme postavlja se i pitanje zašto Antonija nije pronađena prije budući da se tvrdi kako je to područje detaljno pretraživano. Šef GSS-a Vinko Prizmić tvrdi da je teren temeljito pretražen te da je tijelo bilo vidljivo na površini sigurno bi bilo nađeno. Rekao je kako su ekipe detaljno pretražile taj teren te da kao dokaz postoji karta i GSP tragovi koji prelaze točno preko tog područja.

- Očigledno je da je tijelo bilo na neki način nepregledno i vizualno i što se tiče mirisa, možda prekriveno nekim otpadom, zakopano ili slično - rekao je Prizmić. 

Ministar: Istražit ćemo je li bilo propusta

Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova u četvrtak je najavio da će se istražiti je li bilo propusta u potrazi za Antonijom. 

Antonia je, podsjetimo, nestala u lipnju prošle godine, a za njezino ubojstvo je prema nepravomoćnoj presudi Dragan Paravinja (44) osuđen na 40 godina zatvora. 

Ovdje pročitajte sve o nestanku Antonije Bilić i presudi Draganu Paravinji 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 607
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa