Obavijesti

News

Komentari 122

Vlasnica psa optužila dresera: Uzeo je novac i izgladnio psa

Vlasnica psa optužila dresera: Uzeo je novac i izgladnio psa
21

Sanja Lorenzo iz Zagreba preuzela je svog psa od instruktora za školovanje pasa optužujući ga za katastrofalne uvjete držanja i nepružanje veterinarske pomoći

VIDEO

Sanja Lorenzo iz Zagreba u srijedu je uz pratnju policije preuzela svog psa od instruktora za školovanje pasa Vlade Uspora optužujući ga za katastrofalne uvjete držanja i nepružanje veterinarske pomoći zbog čega je pas u mjesec dana izgubio sedam kila i dobio rane po tijelu. 

- Pogledajte ove rane, što je to? Dogovorili smo se da ćete ga držati u kući, a vi ste ga ostavili na vlazi i hladnoći u boksu na otvorenom. Upropastili ste mi psa, uzrujano je vikala Sanja Lorenzo pokazujući otvorene male rane na koži psa. Kujica Xena (2) pasmine Cane corso prema tvrdnjama vlasnice ranije nije imala zdravstvenih tegoba. Vlado Uspora (31) pokušavao je smiriti Sanju govoreći kako je kod Xene sigurno riječ o alergiji na hranu, a ne o bolesti, no nije odgovorio na pitanje zašto nije zvao veterinara kad je vidio da pas ima problem. 

Sanja je uz pratnju policije preuzela psa i najavila tužbu protiv Uspora. 

- Tijekom kolovoza na internetu sam našla da Vlado Uspor trenira pse. Nazvala sam ga i predstavio mi se kao licencirani instruktor za odgoj I školovanje pasa Hrvatskog kinološkog saveza. Dogovorili smo se da ću za jednomjesečni trening osnova poslušnosti platiti 1500 kuna. Potpisali smo ugovor i dala sam mu 500 kuna. Prvih tjedan dana ne smijem posjećivati psa, no poslije mogu doći kada god hoću. Povjerovala sam mu, tvrdi Sanja koja je psa predala Usporu 14. kolovoza. Kaže kako su se dogovorili da će pas biti smješten u kući, a ona je ostavila za njega i čiste deke i plahte na kojima je trebao ležati. U srijedu joj ih je vratio čiste i netaknute. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon tjedan dana, tvrdi, nazvala je Uspora tražeći da posjeti Xenu, no on joj je odgovorio da pričeka sljedeći tjedan.

 - A zatim su počela otezanja. Zovem, pa mi se ne javi. Pošaljem poruku i pitam za psa, a on kaže da trenutačno nije u Hrvatskoj, nije sad zgodno da dođem. Više to nisam mogla podnijeti, i u utorak navečer sam otišla vidjeti gdje mi je pas. Pronašla sam ga u boksu, na otvorenom, u ranama i vlastitom izmetu. Tako kasno nisam mogla organizirati veterinara, pa sam pričekala sljedeći dan te pozvala policiju, objašnjava ona pokazujući brojne SMS poruke u kojima joj Uspor nije odgovorio ili se pravdao da je ne može primiti pa je bolje neka ne dolazi. 

Vlado Uspor kazao nam je kako ne želi razgovarati s novinarima, pa nismo uspjeli doznati koliko dugo se bavi dresurom i u kakvim uvjetima drži pse te koliko ih je uopće kod njega na školovanju. Nije nam dopustio pristup ni snimanje bokseva, no obitelj Lorenzo ustupila nam je svoje fotografije. Nakon preuzimanja psa Sanja ga je odvela veterinaru, koji ju je uputio na obradu na Veterinarski fakultet u Zagrebu. 

Izgubila je sedam kila u mjesec dana

- Xena je prije odlaska Usporu imala 41 kilogram, a sada smo je opet izvagali i ima nešto manje od 34 kile. Dakle, ona je u mjesec dana izgubila sedam kila! Veterinar mi je rekao da sumnja kako ima kožnu bolest mikrosporozu, ali bez nalaza se to ne može potvrditi, pa čekamo pregled i pretrage na fakultetu, kazala je Lorenzo u srijedu. Na ugovoru kojeg je potpisala sa Usporom nema žiga ni punog naziva tvrtke. 

Potpisao se i zajamčio joj kako će za dogovoreni iznos psa naučiti hodati na povodniku te da će naučiti osnovne komande poput sjedi, lezi i dođi. 

- Evo pogledajte i sami. Ništa nije u tih mjesec dana napravio sa Xenom, jer ona i dalje navlači povodac i ne sluša. Mršava je, mokra i zapuštena te zaudara, očajna je Sanja koja priznaje da je bila lakovjerna, no ne želi da se i drugima ponovi njezina priča pa je najavila kako će Uspora tužiti te pozvati sve nadležne inspekcije da provjere u kakvim uvjetima drži pse. 

U Hrvatskom kinološkom savezu potvrdili su kako Uspor ima licencu, ali kazali su da ne znaju ništa o njegovom privatnom poslu te da im se nitko na njega nije požalio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1