Obavijesti

News

Komentari 74

‘Za novi trag o Anne-Cecile roditelji spremni dati 500 eura’

‘Za novi trag o Anne-Cecile roditelji spremni dati 500 eura’
4

Anne-Cecile Pinel (23), studentice iz Lyona, nestala je s festivala elektroničke glazbe u Primišlju kraj Slunja 21. srpnja 2014. I dalje joj nema traga ni glasa

VIDEO

Ne prođe niti jedan dan a da se ne zapitamo: ‘Gdje je? Što joj se dogodilo? Je li živa?’, rekli su nam Ghislaine i Michel Pinel.

Od nestanka njihove kćeri Anne-Cecile Pinel (23), studentice iz Lyona, s festivala elektroničke glazbe u Primišlju kraj Slunja 21. srpnja 2014. prošla je godina dana, a novih vijesti i dalje nema. Tijekom istrage policija je u Hrvatskoj ispitala nekoliko stotina ljudi, pretraženo je cijelo područje uz cestu od Tounja do Slunja, korito Mrežnice, a francuska policija ispitala je u Francuskoj velik broj njihovih državljana. Ništa od toga nije urodilo plodom. Zapevši u slijepoj ulici, očajni roditelji odlučili su ponuditi i novčanu nagradu.

Na godišnjicu nestanka neće doći u Hrvatsku

- Mole sve one koji imaju korisne informacije o Anne-Cecile i njezinu nestanku da se jave hrvatskoj kriminalističkoj policiji. Za korisnu dojavu spremni su platiti 500 eura – doznajemo od izvora bliskog obitelji. Ghislaine i Michel Pinel odlučili su da na godišnjicu nestanka neće dolaziti u Hrvatsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nismo sigurni da tamo možemo išta učiniti. Ne vjerujemo da bismo od ponovnog posjeta imali neke koristi, a strahujemo i da ne bismo bili dobrodošli - kazao nam je Michel. Tužni su i ogorčeni jer se festival nakon kojeg je njihova kći misteriozno nestala održava i ove godine. Još lani, kad su nakon njezina nestanka prvi put posjetili Primišlje, Ghislaine i Michel Pinel bili su iznenađeni i šokirani koliko je mjesto festivala divlje i udaljeno od civilizacije. Osobito gorak okus ostavio je pogled na ploče s natpisom “Oprez mine!” koje su se nalazile nekoliko stotina metara od ceste kojom je, neposredno prije nestanka, šetala njihova kći. Iako su od početka uvjereni da Anne-Cecile ne bi bila toliko neoprezna i zanemarila znakove upozorenja te zalutala u minsko polje, u travnju ove godine vratili su se u Primišlje kako bi dronom snimili sumnjivo područje.

Unajmili letjelicu i privatnog detektiva 

- Uvjeti su bili idealni za snimanje, vegetacija nije bila toliko gusta kao prilikom snimanja iz helikoptera koje je policija obavila neposredno nakon nestanka. Unajmili smo letjelicu i snimili cijelo područje u koje tragači nisu ulazili zbog opasnosti od mina – kazali su tad. Analiza dobivenih podataka trajala je oko mjesec dana. Nažalost, snimke nisu pokazale ništa što bi upućivalo da se Anne-Cecile tamo nalazi. Opet su bili na početku, bez novih tragova. U Hrvatskoj su unajmili i pravnog zastupnika te privatnog detektiva koji istražuje slučaj.

Francuskoj su osnovali udrugu

Osim privatne istrage u Hrvatskoj, njezini roditelji, rodbina i prijatelji, u Francuskoj su osnovali udrugu. Cilj joj je podizati svijest građana kako bi vijest o njezinu nestanku došla do nekoga tko možda nešto zna.

Uz tiskanje velike količine letaka, plakata i majica s njezinim likom, koje planiraju dijeliti na svim većim europskim festivalima, organizirali su i nekoliko mirnih prosvjeda u francuskim gradovima.

Anne-Cecile visoka je 168 centimetara i sitnije je građe. Na lijevom boku ima tetovažu u obliku molekula. Ima kestenjastu kosu i velike zelene oči. Njezino lice puno je madeža, a zbog poteškoća sa sluhom na oba uha nosi slušni aparat.

Na dan nestanka prijateljici je rekla da ide prošetati. Trebala se vratiti do svoga kampera. Svjedoci su je posljednji put vidjeli kraj spomenika žrtvama II. svjetskog rata u Tržiću Tounjskom. Nekoliko stotina metara dalje nalazi se stara napuštena ruševna kuća u kojoj su pronašli njezinu torbicu s bočicom vode i mobitelom te novčanik bez dokumenata i novca. Bio je to posljednji trag koji su našli.

Branko Lazarević, umirovljeni kriminalist iz Zagreba, s dugogodišnjim stažem u traganju za nestalima, smatra da bi karlovačka policija trebala ponovno pregledati sve tragove.

- Ako nemaju novih tragova, ponovno trebaju proći cijeli spis i vidjeti jesu li što propustili. To znači još jednom razgovarati sa svim svjedocima i mještanima te se vratiti na mjesto događaja. Prema zakonu vjerojatnosti, što je veći broj ljudi s kojima razgovarate, veća je vjerojatnost da ćete naići na nekoga tko nešto zna - kaže Lazarević.

18. srpnja 2014. - Helloooo iz Češke Republike!! Idemo prema Beču u Austriji, za dva dana je festival!, napisala je Anne-Cecile u posljednjoj poruci majci iz Češke.

21. srpnja 2014. -  Prijateljici Roxanne, s kojom je krenula na proputovanje Europom, rekla je da ide kratko prošetati. Nije se vratila, pa je prijateljica nestanak prijavila policiji. 

12. kolovoza 2014. - Ghislaine i Michel Pinel prvi put dolaze u Primišlje želeći vidjeti gdje im je kći nestala. Šokirala ih je divljina oko Slunja. 

29. travnja 2015. -  Obitelj je unajmila dron kako bi snimili područje pod minama u koje spasioci nisu ulazili. Snimke nisu donijele nove tragove.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina