Obavijesti

News

Komentari 29

U Heinzelovoj u Zagrebu curio je amonijak, blokirali su ulicu

U Heinzelovoj u Zagrebu curio je amonijak, blokirali su ulicu
8

Promet je kratko bio u prekidu. Kako doznajemo, procurila je stara cijev koja je korodirala u jednoj od prostorija bivše tvornice za preradu mesa 'Zagrepčanka'

VIDEO

Zagrebački vatrogasci su u četvrtak ujutro primili dojavu kako curi amonijak iz cijevi u Heinzelovoj ulici. Promet su tom dionicom ulice zbog sanacije bili kratko blokirali.

Curenje amonijaka dojavili su radnici građevinske tvrtke . Oni već nekoliko dana, čisteći građevinski materijal, osjećaju čudan miris te su u četvrtak odlučili pozvati nadležne službe.

Iz neslužbenih izvora doznajemo kako je procurila stara cijev koja je korodirala u jednoj od prostorija u bivšoj tvornice za preradu mesa “Zagrepčanka”. Premda su komore amonijaka ispražnjene već gotovo četiri godine, vjerojatno su male količine plina ipak ostale u cijevima.

Na intervenciju u Heinzelovoj ulici 66 izašla su četir i vatrogasna vozila . Osim njih, pozvani su i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, među kojima i šef Pavle Kalinić.

Pokretanje videa...

Helena Tkalčević/24sata VIDEO

Alarmiran je i Hrvatski zavod za toksikologiju. Vatrogasci su vodom polijevali mjesto curenja amonijaka kako se on ne bi širio jer u većim količinama može biti otrovan za čovjeka. Ostali su i dežurati.

Kalinić: To će se, nažalost, događati i ubuduće

Riječ je o bivšem pogonu klaonice gdje je došlo do istjecanja određene količine amonijaka koji se ne nalazi u nikakvim rezervoarima jer je te rezervoare Petrokemija već ispraznila prije sedam-osam godina, nakon toga su oni demontirani. No, postoje instalacije u kojima je vjerojatno ostao dio tog amonijaka i u najgoroj varijanti što je izmjereno izvan zgrade bilo je daleko unutar dozvoljenih granica - kazao je novinarima šef Ured za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić .

Dodao je da je situacija pod kontrolom, te da stanovništvo nije ugroženo.

- Na žalost, to će se događati i ubuduće jer ne samo Zagreb, nego cijela Hrvatska ima niz "groblja", bivših tvornica i klaonica koje su funkcionirale na određeni način. One su u međuvremenu propale, raspale se, a sanacija nikad nije napravljena do kraja - objasnio je Kalinić.

Izmjerene koncentracija ispod maksimalno dozvoljene

Na terenu u  Heinzelovoj 66, stara "Zagrepčanka" objekt klaonica, ispred objekta izmjerena je koncentracija amonijaka ispod maksimalno dozvoljene koncentracije stoga ne predstavlja opasnost za građanstvo . Vatrogasci će ostati na terenu i polijevati mjesto curenja plina vodenom maglicom kako se plin ne bi širio. Policija i čuvarska služba Holdinga će osiguravati objekt. Angažirana je i tvrtka koja će napraviti dodatni pregled instalacija. Na terenu su dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Ministarstva zdravlja Uprava za sanitarnu inspekciju, PU zagrebačka, Javna vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba  "dr. Andrija Štampar", izvijestio je u četvrtak popodne Ured za upravljanje u hitnim situacijama.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk