Obavijesti

News

Komentari 48

Zbog 'propusta' pozvali na razgovor i šeficu Porezne

Zbog 'propusta' pozvali na razgovor i  šeficu Porezne
2

Stoja Mučaji zaustavljena je jutros u akciji PNUSKOK-a na granici sa Srbijom. Ona je, navodno, sama pozvala policiju, kada je saznala za uhićenje Rene Sinovčića

VIDEO

Stoja Mučaji, šefica zadarske Porezne uprave, zaustavljena je jutros u akciji PNUSKOK-a na granici sa Srbijom. Ona je, navodno, sama pozvala policiju, kada je saznala za uhićenje Rene Sinovčića. 

Kako neslužbeno doznajemo, Mučaji se vraćala iz Vojvodine gdje je tijekom vikenda bila u posjeti rodbini.

- Ne bih davala nikakve izjave, osim što ću vam reći da nisam uhićena. Vraćam se iz inozemstva i javit ću se tamo gdje su mi rekli da se javim. Dotad neću davati izjave - rekla je.

Pretpostavlja se da je Stoja Mučaji osumnjičena zbog odgovornosti jer kao službena osoba u Poreznoj upravi nije prijavila ili primijetila sve nepravilnosti koje upućuju na gospodarski kriminal za koji se sumnjiči Reno Sinovčić. U akciji su uhićeni i drugi porezni djelatnici - Željan Pejković, Vjekoslav Jurlina, Marko Lozančić te Irena Anić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije gotovo godinu dana Mučaji je ipak pokušala u javnosti prokazati određene nepravilnosti vezane za poslovanje tvrtki Rene Sinovčića. Ona je Ministarstvu financija uputila primjedbe na 21 milijun nepostojećih potraživanja koje je u nagodbi prijavio Renin prijatelj, bivši trener Zadra, Dalibor Zebić. Fina i nagodbeno vijeće procijenili su tada da je sve čisto, javlja HRT.

Zbog toga se našla na udaru VOX televizije (u vlasništvu Sinovčića) koja je objavljivala priloge i tekstove o Mučaji s brojnim optužbama o protuzakonito stečenoj imovini. 

U intervjuu za HTV rekla je da su je Sinovčićevi mediji u Zadru napali jer je, kako kaže, samo radila svoj posao: 

- Očito im to nije odgovaralo sada kada su nastali problemi oko obaveza, nadzora, naplate obaveza društva koje kontrolira Sinovčić... Vrhunac svega dogodio se krajem 2013. oko predstečajne nagodbe VOX televizije, kada sam utvrdila da neki podaci u odnosu na objavljeno u predstečajnoj nagodbi nisu podudarni. Primijetila sam da su podaci o tražbinama Rene Sinovčića prema društvu VOX jednostavno nestali u predstečajnoj nagodbi, a pojavila se treća osoba. Radi se o vrlo značajnim iznosima i mislim da je to bio vrhunac svega - kazala je tada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović