Obavijesti

News

Komentari 44

'Žene su vrištale od straha, a novac i dokumenti su izgorjeli'

'Žene su vrištale od straha, a novac i dokumenti su izgorjeli'
9

Tvrtka Drava International je u srijedu navečer planula. Do požara je došlo zbog proboja izolacije na glavnim električnim vodičima koji vode od agregata prema hali

VIDEO

Nakon što smo osjetili miris dima i vidjeli vatru, uzeli samo najosnovnije i počeli bježati prema izlazu. U minuti je sve bilo puno dima i ništa se nije vidjelo, rekao je radnik tvrtke Drava International, koja je u srijedu navečer planula.

Oko 21 sat u dijelu postrojenja najveće hrvatske tvrtke za reciklažu plastičnog otpada, gdje se nalazi gorivo, buknuo je požar, koji je progutao 10.000 litara goriva. Nasreću, nitko u tvornici ni oko nje nije ozlijeđen. Policija je u četvrtak izvijestila da je borba s vatrenom stihijom trajala oko tri sata te da je do požara došlo zbog proboja izolacije na glavnim električnim vodičima koji vode od agregata prema hali. Spremnici za gorivo su se zapalili zbog njihova taljenja.

"Najviše smo se bojali da ćemo ostati bez posla"

- Žene su počele vrištati, a kad je vatra počela sukljati prema krovu, shvatili smo koliko smo mali i nemoćni. Uzeli smo što smo stigli i otrčali do kolega u susjedno postrojenje i rekli im da isključe strojeve. Iskreno, kad smo vidjeli vatru, najviše smo se bojali da ćemo ostati bez posla - rekli su nam radnici, koji su tu večer ranije nego inače završili smjenu u tvornici u kojoj se otpad prerađuje u plastične vrećice.

"Izgledalo je užasno i prijeteće"

- Sva sreća da smo izvukli živu glavu. Dokumenti i novac su nam ostali u garderobi, ali što da se radi, glava je najbitnija - napisala je na Facebooku radnica Anka Arbutina, koja je prva uočila vatru.

Požar su gasila 44 vatrogasca s devet vozila. Ni njima nije bilo nimalo svejedno kad su vidjeli visoki plamen iz tvornice.

- Izgledalo je užasno i prijeteće. Nisam uopće bio siguran hoćemo li ga uspjeti ugasiti. Ipak, kad smo došli u krug tvornice, vidjeli smo da gori samo dio postrojenja. No plamen je djelovao zastrašujuće - rekao je Boris Banjan, zapovjednik osječkih vatrogasaca.

Iz tvrtke, čiji su vlasnici Zvonko Bede, Zoran Gobac i Višeslav Vukojević, javili su kako nitko neće ostati bez posla, a tvornica je u četvrtak nastavila s radom. Šteta se još procjenjuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je