• Članak
  • Komentari 103
  • Lokacija
  • Share 266
  • Tweet

Županja: Trojicu prijatelja su pokopali uz šokačke pjesme

Marko Filipović, Josip Krznarić i Marko Kobašević u subotu su trebali voziti zapregu na vjenčanju svog kolege. Poginule prijatelje pokopali su na groblju u Županji...

Subota, 18. 6. 2011. u 17:38    Piše: Željko Garmaz

Karlo Filipović uplakano je prišao Batosti i Kanisi, omiljenim konjima pokojnog brata Marka (19), koji je s prijateljima Josipom Krznarićem (23) i Markom Kobaševićem (24) poginuo u petak rano ujutro sletjevši s ceste kraj Županje. Karlo je stavio ruku na grivu lipicancu, a Batosta ga je gledala, lagano zarzala i glavu mu naslonila na rame. Prijatelji pričaju da Markovi konji već dva dana ne jedu. Samo tuguju.

- Marko je obožavao Batostu i zajedno su osvojili mnoštvo nagrada. Bili su kao jedno, bez obzira je li Marko vozio dvopreg ili jahao na narodni način, bez sedla. Otkad su u petak poslijepodne dovezli lijes u kuću, Batosta ne prestaje plakati. Ništa nije vidjela, ali sve osjeti - priča Markov prijatelj Domagoj Oršolić (16).

Domagoj je pripremao Batostu i Kanisu za njihovu posljednju vožnju s Markom. U duhu županjske tradicije, obitelji poginulih mladića odlučile su da njihove sinove na posljednji počinak konjskim zapregama voze njihovi omiljeni konji. Time su simbolično ukazali i na prijateljstvo mladića čije su kuće jedna uz drugu u ulici koju u Županji svi znaju kao Šantava.

Na pogrebu se u subotu popodne okupilo nekoliko tisuća ljudi. Na putu do županjskog groblja Svetog Jurja, udaljenog oko kilometar od kuća ožalošćenih obitelji, tamburaši su tiho svirali šokačke pjesme, a glazbu je povremeno remetilo samo nemirno rzanje konja koji su prema groblju vukli zaprege s lijesovima. Ispratio ih je župnik Ivan Varoščić, svećenik koji ih je svu trojicu i krstio.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Crna kronika.

Tagovi: županja, sprovod, poginuli, marko kobašević, marko filipović, josip krznarić

Izdvojeni komentari 103 komentara Pogledaj sve komentare
18.06.2011., 17:59

Fosna: Prestrašno :((((( Ne daj Bože nikome

18.06.2011., 18:03

bubamara1: nema niš tužnije za roditelje od toga kad nadžive svoje dijete. :-( srce mi se slama kad ovo vidim...

18.06.2011., 18:14

sanjalica34: pretužno..i kamen bi proplako...:(:(

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar