• Članak
  • Komentari 1
  • Share 17
  • Tweet5

Časna sestra Samuela od smeća oblikuje umjetnine

Od prirodnih materijala koje pronalazi po cijeloj Hrvatskoj i otpadaka, časna sestra Samuela Premužić izrađuje anđele, svece i druge figurice

Nedjelja, 22. 2. 2009. u 18:39    Piše: Tea Kvarantan
Sestra Samuela Premužić (58) ima poseban hobi - od prirodnih materijala koje pronalazi po cijeloj Hrvatskoj i otpadaka izrađuje anđele, svece i druge figurice. Kamo god prođe, kaže, pronalazi Božje otiske u prirodi, koje onda pretvara u umjetnine. Travu, korijenje, latice, komušinu ili slamu lako pretvori u anđela ili slavonsku snašu. Dok bi za mnoge razbijena posuda bila smeće, za sestru Samuleu ona je dobar materijal za skulpturu. Mnoga od njenih djela su nagrađena, a za jaslice koje je za Božić darovala Stipi Mesiću dobila je posebnu predsjedničku zahvalnicu.
- Bitno mi je razveseliti ljude - poručila je sestra te dodala kako ponekad zna raditi i četrnaest sati na dan. I njena samostanska soba djeluje veselo jer je ukrašena figurama, ukrasima i slikama. Od prvog skupljanja mahovine pa do današnjih dana, priroda i jaslice postali su, kako kaže, njeni najbolji prijatelji. Njene skulpture nadahnute biblijskim motivima prešle su ocean i oduševile Kanađane, a njene jaslice godinama već oduševljavaju posjetioce Međunarodne izložbe u Rimu.

Tagovi: samuela premužić, otpad, časna sestra

Izdvojeni komentari 1 komentara Pogledaj sve komentare
22.02.2009., 23:01

valkyrie: Baš zgodno!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar